Ghise si spaima de anticipate

Ghise si spaima de anticipate

0 54

Am facut credit de 30.000 de euro ca sa am bani de campanie electorala…
Declaratia ii apartine senatorului liberal Ioan Ghise, care a si explicat care este ratiunea pentru care se teme de anticipate: „am facut o investitie personala de peste 30.000 de euro pentru alegerile de acum un an. Nu pot sa fac o astfel de investitie de cate ori un om are capricii”. In cursul zilei, a mai reluat ideea si a adaugat: „Am facut credit ca sa am bani de campanie electorala”.

Parlamentul ca o afacere
„Am intrat in Parlament de pe pozitia a 3-a, pentru ca am primit voturile colegilor din intregul judet. Si atunci, eu nu am de unde sa stiu daca voi mai fi ales sau nu”, a continuat Ioan Ghise. Alegerile anticipate i-ar strica toate planurile senatorului PNL, care a explicat clar ca, „inainte sa candidez, mi-am facut o proiectie pe patru ani”. Iar liberalul nu vrea sa se trezeasca peste noapte fara loc de munca, dupa cum a marturisit.
Sa fie oare atat de mare spaima de a pierde un loc in Parlament ? Dar atatia alti romani care au credite si se trezesc acum cu conturi blocate si nesiguranta zilei de maine? Cu ce sunt ei vinovati ca cei care-i conduc i-au impins pe marginea prapastiei? Dar bugetarii care vor lua in decembrie ½ din salariu? Cu siguranta si printre ei sunt persoane cu credite, si ei au mizat pe o leafa!

Parlamentar, o profesie liberala
Sa ajungi sa te vaieti pe posturi de televiziune sau radiouri, ca dupa 20 de ani de politica (in care doua mandate de primar sunt doar o pauza parlamentara!), tu, un reprezentant liberal, nu stii sa faci nimic! Unde? Intr-o tara in care sunt atatea de facut mai ales pentru cei cu gandire liberala, intr-o tara fara proiecte, fara strategii, fara ganditori! Doar cu politicieni care dau vina unii pe altii ca nu sunt lasati sa faca!? E doar o tehnica ieftina, pentru ca problemele par a fi insa altele…
Este o problema daca nu mai prinde Bucurestiul, dl Ghise ajunge la mila sefului liberal judetean. Iar Cancescu nu-i va darui nimic unui perdant, care nu foloseste nimanui. Cariera politica de succes a dlui Ghise s-ar putea astfel incheia cu un minus! De 30.000 de euro…?
Asta daca nu cumva adevarul din spatele acestei lamentari este cu totul altul: trebuie justificati banii de campanie electorala…adica provenienta lor. Ce acopera mai bine asta decat o datorie la banci, facuta publica pentru a nu mai avea nimeni vreun dubiu. Curtea de conturi a inchis decontul de la alegeri ale depuatatului? Trucuri vechi. Cam de aceeasi varsta cu politicienii nostri.

Criza, strategie de lucru a clasei politice actuale
In plus, “alegerile anticipate nu ar aduce nimic nou”, a subliniat Ghise. “Principalele partide tot vor fi reprezentate in Legislativul Romaniei, poate doar procentele s-ar modifica, in mod nesemnificativ.”
Aceeasi opinie este impartasita si de fostul lider liberal Calin Popescu Tariceanu, care a declarat la RFI ca, daca viitorul presedinte va fi tot Traian Basescu, el nu trebuie lasat sa dizolve Parlamentul. „Alegerile anticipate – daca se vor organiza – nu vor aduce nimic nou in ceea ce inseamna pe fond structura politica a viitorului Parlament”, a avertizat Tariceanu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.