Ghid despre institutiile publice

Ghid despre institutiile publice

0 288

La Brasov, a aparut a patra editie a ghidului institutiilor publice centrale din Romania. Intitulat «Cartea albastra a democratiei», ghidul a fost lansat de catre Asociatia „Pro Democratia”, cu sprijinul financiar al International Republican Institute si US Agency For International Development.


Cartea va fi distribuita gratuit in 10.000 de exemplare in toata tara si in 350 de exemplare in judetul Brasov.


Cei care vor sa-si completeze biblioteca si cu acest ghid al institutiilor publice il vor putea procura de la sediul Asociatiei „Pro Democratia”, str. M. Sadoveanu nr. 3, camera 19, orele 9-17, in limita stocului disponibil sau pe site-ul organizatiei, www.apd.ro.


„Cartea albastra a democratiei” contine informatii utile despre Parlamentul Romaniei, relatia Parlament – Guvern, procedurile de adoptare ale unei legi, liberul acces la informatiile de interes public, principalele structuri ale Parlamentului, scurte biografii ale presedintelui Romaniei, senatorilor si deputatilor din legislatura 2004-2008, grupurile parlamentare din Senat si Camera Deputatilor sau despre comisiile din Parlament.


De asemenea, cetatenii pot afla procedurile ce trebuie urmate pentru ca un cetatean sa se adreseze parlamentarului din circumscriptia lui.


?


In consecinta, ghidul se va dovedi util nu numai pentru cetateni, dar si pentru mass-media, pentru alte organizatii nonguvernamentale si pentru toti factorii interesati care, intr-un fel sau altul, doresc sa tina o legatura strinsa cu alesii la nivel central, respectiv deputatii si senatorii.


?


Pentru a afla mai multe despre cuprinsul cartii, Asociatia Pro Democratia ii invita pe brasoveni in Piata Sfatului, sambata, 2 decembrie, ora 12, in Piata Sfatului, pentru a participa la un dialog cu parlamentarii de Brasov. Pana acum doar senatorul social-democrat, Otilian Neagoe, a confirmat participarea. Cu aceasta ocazie se vor distribui si 200 de exemplare ale cartii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.