Credite si abuzuri, Gheorghe Pipera – băncile „să corecteze contractele cu clauze...

Credite si abuzuri, Gheorghe Pipera – băncile „să corecteze contractele cu clauze abuzive”

2 1052

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a câştigat în premieră un prim-proces colectiv împotriva OTP Bank pe tema clauzelor abuzive, iar banca va fi obligată să elimine din contractele sale de credit clauzele considerate abuzive.
Avocatul Gheorghe Pipera a vorbit la Apel matinal despre efectele pe care le-ar putea avea decizia instanţei în cazul clauzelor abuzive practicate de OTP Bank.
Procesul deschis de ANPC a fost pe tema clauzelor abuzive din contractele de credit pentru nevoi personale garantate cu ipotecă.
Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată.

eugen-rusu

Intrebat ce efecte ar putea produce? avocatul şi profesorul de drept Gheorghe Pipera a declarat:
„Este extrem de important pentru, mai întâi, efectul de persuasiune, un manager rezonabil al unei astfel de societăţi ar trebui să ia aminteri şi să corecteze de bună voie contractele acestea, pentru că altfel urmează nişte acţiuni în despăgubire făcute de reclamanţi în toată ţara cu costuri logistice extrem de mari. Şi al doilea efect şi mai important este efectul de descurajare”.
„Toate celelalte bănci care au astfel de situaţii în contracte, clauze abuzive, ar trebui să ia aminte şi să corecteze aceste contracte, să elimine clauzele abuzive înainte ca Autoritatea să aibă încă o dată câştig de cauză, de fapt încă de 33 de ori, pentru că sunt 33 de procese pe rol
„, a spus Gheorghe Pipera.

Subliniid efectele pe care le-ar putea avea decizia instanţei în cazul clauzelor abuzive practicate de OTP Bank, Gheorghe Piperea a îndemnat instituţiile finaciare să corecteze contractele care conţin astfel de clauze înainte ca ANPC să câştige procesele intentate.

Sursa: RRA

COMENTARII

  1. Buna dimineata ,
    Cu deosebit respect ,va rog sa comunicati daca ,in cazul creditelor de nevoi personale, Creditor BCR, Contracte 2007,vandute la KRUK ,consecita a imposibilitatii de plata si a nerespectarii clauzelor contractuale de catre creditor (orice demers amiabil fara a prejudicia partile) este posibil recuperarea contravalorii din clauze abuzive

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.