Geoana pleaca din CSAT

Geoana pleaca din CSAT

0 105

„Nu admit folosirea imaginii pozitive si a increderii populatiei in Armata Romana in scop electoral, partizan. De aceea, am hotarat ca, incepand de astazi, 7 iunie 2009, sa ma retrag din functia de vicepresedinte si membru al CSAT. Am asistat, alaturi de intreaga opinie publica romaneasca, la campania electorala desfasurata de Presedintele Romaniei pe seama militarilor romani din Irak si Afganistan. Traian Basescu este primul politician care foloseste sacrificiul si eroismul soldatilor romani pentru scopuri electorale. Obligatia presedintelui Traian Basescu este de a le asigura acestora conditiile materiale si dotarea adecvata pentru desfasurarea activitatii in cele mai bune conditii. Militarii romani au nevoie de sprijin, nu de lacrimi electorale”, este de parere Geoana, conform unui comunicat de presa
Astfel si-a motivat Geoana decizia de a parasi CSAT-ul, in care ocupa a doua pozitie. El afirma ca presedintele Traian Basescu s-a folosit, in actiunile electorale din ultimile zile, de imaginea Armatei Romane in scopul politicianist de promovare a PD-L pentru alegerile europarlamentare.
.
Geoana mai sustine ca in nici un stat democratic presedintele nu foloseste simbolul Armatei, devotamentul si sacrificiul ostasilor sai in interes electoral si nu viziteaza trupele aflate in teatre de operatiuni cu o zi inainte de un scrutin electoral, orice eveniment ar exista.

„Afirm cu toata taria ca refuz sa legitimez, prin participarea mea in continuare la sedintele CSAT, actiunile interne si internationale prin care presedintele Traian Basescu utilizeaza Statul roman, Armata romana si diplomatia romana pentru a obtine beneficii politice si avantaje pentru partidul sau”, a completat Geoana.
Seful Senatului a solicitat modificarea protocolului Aliantei de guvernare „Parteneriatul pentru Romania”, in sensul anularii prevederii potrivit careia presedintele Senatului este si vicepresedinte al CSAT, si adoptarea tuturor masurilor legale necesare pentru punerea in practica a acestei decizii.
„Asigur insitutiile statului si pe toti romanii ca raman devotat in totalitate intereselor fundamentale ale Romaniei. Raman devotat in continuare acestor interese si nu accept sa particip in vreun fel la utilizarea cu scopuri electorale a institutiilor de temelie ale statului roman, precum Armata si Biserica”, a mai punctat Geoana.
El l-a mai acuzat pe Traian Basescu de luarea unor decizii, in privinta activitatii si actiunilor Armatei Romane, de unul singur si dupa interesele proprii, fara sa se consulte cu membrii CSAT, acest lucru fiind inacceptabil pentru orice tara care se respecta si isi respecta legile si cetatenii.

Si uite cum primul fir din pulovarul coalitiei de la guvernare incepe sa se destrame, iar eu nu prea vad cum acest proces de destramare va mai putea fi oprit, astfel ajungandu-se in scurt timp la un guvern minoritar, situatie in care pedelistii vor fi coplesiti de o opozitie mult mai puternica, cel putin numeric, ceea ce l-ar putea clinti, in toamna, pe Basescu din actualul fotoliu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.