Geoana nu se lasa

Geoana nu se lasa

0 213

GeoanaPresedintele PSD, Mircea Geoana isi continua zi si noapte demersurile de formare a unui guvern monocolor social democrat. Neobosit, acesta s-a intalnit marti cu Traian Basescu, iar miercuri dimineata cu premierul Tariceanu, pentru a purta discutii pe tema sustinerii Guvernului.


Potrivit unor surse parlamentare, presedintele Basescu i-ar fi promis lui Geoana functia de premier cu conditia debarcarii actualui prim ministru liberal.


Basescu si PD i-au garantat lui Geoana o sustinere mascata, fara sa isi assume public noua apropiere politica dintre cele doua formatiuni. Sigur, cum fiecare lucru are un pret, social democratii trebuie sa ii mentina in functii pe prefectii si sefii deconcentratelor care provin din PD.


Cum nici Geoana nu este lipsit de experienta negocierii, acesta a avut o intrevedere cu Tariceanu in care i-a cerut acestuia din urma nu mai putin de sapte posturi de ministru in cabinetul sau, in schimbul sustinerii parlamentare. Tariceanu insa a respins aceasta oferta, fapt in urma caruia liderii social democrati au hotarat ca PSD sa formeze singur guvernul.


Discutiile de pana acum par totusi sa constituie praf in ochii publicului spectator, intrucat, la cum il stim noi pe Basescu, elementul surpriza nu poate disparea brusc din scenariul Presedintelui, care, potrivit unor surse neoficiale, l-ar prefera prim ministru pe Blaga sau pe Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.