Geoana in vizita la Cotroceni

Geoana in vizita la Cotroceni

0 53

Dupa vizita facuta la palatul in care fusese invitat de Traian Basescu la o cafeluta extrem de amara, Mircea Geoana a afirmat: “La Cotroceni sunt nori de furtun, nu cer senin”.
Candidatul PSD la prezidentiale a spus ca presedintele Basescu nu a avansat o solutie la criza politica la consultarile de la Cotroceni si nici nu a aratat ca ar fi dispus la un dialog spre mediere. Geoana s-a declarat ingrijorat de faptul ca Basescu nu recunoaste dreptul majoritatii de a propune un premier.
Liderul PSD a sustinut ca partidul sau este in continuare deschis la dialog si va sustine adoptarea Legii bugetului si a responsabilitatii fiscale.
Presedintele PSD a anuntat ca seful statului nu a avansat nicio solutie „la criza politica pe care a provocat-o in urma cu cateva saptamani” si a avertizat ca „pe zi ce trece, criza politica adanceste criza economica si sociala. Pe zi ce trece amanarea unui raspuns democratic la solicitarea majoritatii democratice din Parlament face tot mai dificila viata romanilor”.
Dar ce credea Geoana, ca-si va deschide Basescu inima in fata lui? Nu ati vazut, atata cat s-a aratat pe micile ecrane, cum se uita Basescu la Geoana si delegatia PSD, mai sa-I inghita de vii, comparativ cu prvirile galese aruncate copilasilor sai de suflet, in frunte cu pechinezul Boc?
„Domnul presedinte a reafirmat pozitia rigida spusa anterior ca nu recunoaste dreptul majoritatii de a propune un candidat de prim-ministru. Suntem intr-o situatie de blocaj si faptul ca domnul preseidnte Basescu continua intr-o maniera incapatanata de a aplica planul avut atunci cand a scos PSD de la guvernare, acela de a avea un guvern interimar la butoanele alegerilor prezidentiale sau, intr-un caz mai puþin fericit, acela de a avea un prim-ministru obedient, ne-a fost reconfirmat in aceasta seara” (ieri seara, n.a.), a declarat Geoana dupa intrevedere.
Acesta a spus ca este ingrijorat de modul in care presedintele Basescu se achita de sarcina constitutionala de a da tarii un guvern legitim, dar si de pozitia presedintelui, care nu este de acord ca actualul guvern trebuie sa trimita Parlamentului un proiect de buget.
„Domnul Basescu considera ca actualul guvern nu trebuie sa trimita un proiect de buget Parlamentului, desi Parlamentul a decis printr-o hotarare ca acest guvern interimar poate sa trimita un buget de care avem nevoie pentru a ne achita de obligatiile fata de FMI. Santajul continua! Santajul cu neplata salariilor si pensiilor in acelasi joc cinic cu care ne-a obisnuit de prea mult timp”, a spus Mircea Geoana.
Liderul PSD a reafirmat solutia propunerii lui Klaus Johannis pentru functia de premier.
„Singura solutie asteptata este ca pe 6 decembrie, cand romanii isi vor alege un nou presedinte, capabil, sa creeze o majoritate si sa instaleze un guvern pana de Craciun”, a spus Geoana, care a reafirmat ca partidul sau este in continuare deschis la dialog.
Mircea Geoana a anuntat ca PSD se va folosi de prerogativele legislative pentru a da tarii un buget si a aproba Legea responsabilittaii fiscale, pe care o considera importanta, „deoarece aduce in premiera in Romania limitarea dreptului Guvernului de a rectifica bugetul atunci cand doresc sau bugetarea multianuala in proiectele de investitii din Romania”.
„Regret sa spun ca am venit aici cu speranta ca macar in al treisprezecelea ceas presedintele va gasi o solutie pentru deblocarea situatiei politice. Nu este intentia sa de a debloca situatia politica. Intentia sa este de a-i avea pe domnul Boc, pe doamna Udrea, pe domnul Videanu, pe domnul Berceanu la butoane pana pe 6 decembrie”, a mai spus candidatul PSD la prezidentiale.
Acesta a promis: „Vom reveni la consultari cu presedintele atunci cand va avea o solutie pentru Romania. In aceasta seara nu a avansat nicio solutie, nicio modalitate de a depasi aceasta criza care ne costa, ne costa, ne costa. Vom continua sa sprijinim aceasta formula majoritara in Parlament”.
„Vestea pe care o dau in aceasta seara romanilor este ca aici, la Cotroceni, sunt nori de furtuna si nu sunt semne de cer senin”, a concluzionat Mircea Geoana.

As putea adauga: intr-un joc de echipa, si mai ales in fotbal, jucatorul care faulteaza si obstructioneaza in mod repetat este eliminat de arbitru. In cazul de fata arbitrul este poporul roman, care ar trebui sa elimine jucatorul persistand in greseala inca din prima repriza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.