Geoana il condamna pe Basescu

Geoana il condamna pe Basescu

0 150

In legatura cu pelteaua oferita ieri seara de presedintele Traian Basescu Parlamentului si natiunii romane, contracandidatul sau la prezidentiale, Mircea Geoana, afirma: „Acesta este ultimul dicurs pe care presedintele Basescu il mai rosteste, in aceasta calitate.”
Iata si motivarile acestei afirmatii, motivari care mi se par juste si viabile in cea mai mare parte.
„Cand ai nevoie de doua ore sa te justifici si cand ai nevoie de un sfert de ora sa vorbesti despre problemele romanilor, este clar ca, in acest moment, mandatul de cinci ani al domnului Basescu se apropie de sfarsit”, a spus Mircea Geoana.
Mircea Geoana a mai afirmat: „Desi nu si-a lansat, inca, oficial, candidatura la preºedintie, este clar ca Traian Basescu va candida. Daca avea cineva vreun dubiu, astazi s-a risipit”.
De fapt, ce afirma Geoana nu este o noutate, insasi logica impune candidatura lui Basescu. Daca nu candideaza, Basescu pierde ocazia unei noi pasuiri de cinci ani pentru bubele de pe chelie si, mai ales, de sub chelie. Este greu de crezut ca, si de data aceasta, va mai fi menajat de adversarii politici, de care si-a cam batut joc in acesti cinci ani de mandat.
In ceea ce priveste discursul pe care seful statului l-a sustinut, aseara, in fata Parlamentului, Geoana opineaza ca „a fost unul monoton, plictisitor, fara nervul pe care Traian Basescu l-a avut la un moment dat”.
Mai mult, faptul ca presedintele nu a vorbit despre criza economica si despre relansarea economiei reprezinta „un mare minus a prezentei sale in Parlament, in aceasta seara” (ieri seara, n.a.).
In ceea ce priveste amanarea Congresului PSD pentru 2 octombrie, la baza acesteia se afla faptul ca social-democratii doresc sa fie mai aproape de „lansarea domnului Basescu”.
„Basescu isi va lansa candidatura foarte curand si vrem sa fim mai aproape de domnia sa. Vrem sa fim mai aproape de cel cu care vom intra in turul doi si cu cel pe care-l vom bate in turul doi”, a incheiat Geoana.

Este clar ca Basescu trebuie sa dispara de pe scena politica a tarii. Dar sondajele mele printre oamenii simpli, in discutii directe, demonstreaza ca acestia, in mare parte, nu stiu pe cineva capabil, in locul lui Basescu, sa scoata tara din rahat. Ei si-au pierdut increderea in actuala clasa politica si in reprezentantii ei de frunte. Si este ingrijorator faptul ca romanul a uitat sa aleaga din doua rele pe acela mai mic, aceasta din prea multa lehamite.
In acest context, Mircea Geoana ar trebui sa-si exprime optimismul intr-un mod mult mai accesibil acestor oameni de rand pentru ca sa le castige sprijinul, caci discursurile sale, ca mimica si continut, sunt prea artificiale, neoblojind durerile multimii de potentiali votanti.
Oricum, pana la alegeri se mai pot schimba multe.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.