Gazosul Johannis a comis al doilea fas dupa primul pas

Gazosul Johannis a comis al doilea fas dupa primul pas

0 573

Sa-i spuna cineva si neamtului ca nici Parlamentul nu poate lucra uneori cu el insusi si, cand se supara, isi ia niste zile libere la programul de lauza pe care il presteaza. Si ca il asteapta ani buni de feisbucit daca vrea sa posteze dupa fiecare spalatura pe care Parlamentul le-o face propriilor penali. Dupa primul pas facut cu incetineala scrierii unui cartoi gros, gazosul Johannis a comis al doilea fas.

Dan Sova a fost salvat din nou de colegi. Masterplanul celui pripasit inutil pe la Marile proiecte ale natiei a izbutit. Fartatii senatori au dat iar cu flit procurorilor care ii cereau arestarea si s-au mai cocotat o treapta pe soclul aurit al privilegiilor la care lucreaza de la inceputul mandatului. Ce-i drept, si anchetatorii au exagerat cu fortarea unui al doilea vot, pe care se bazau cu entuziasm nesprijinit pe nimic si liberalii din opozitie. Chiar nu stiu de ce reluarea votului in cazul Sova le dadea vreo speranta ca rezultatul ar fi fost altfel decat cel livrat la prima scapare, cand Sova s-a lasat miruit si acoperit cu rugi si incantatii de protectie din partea colegilor. Si asta taman acum cand Parlamentul si-a votat deja intarirea imunitatilor de care abuza oricum.

Nici procurorii DNA n-aveau vreun motiv sa spere ca solicitarea lor va trezi oarece resturi de constiinta in randurile Senatului. Distrugerea de probe, asa cum a facut Sova in cazul contractelor oneroase pe care le-a semnat cu hidrocentralele Turceni si Rovinari, este o infractiune deosebit de periculoasa, dar nu mai justifica arestarea faptasului la atata timp de la comiterea faptelor. Pur si simplu DNA-ul n-ar fi putut convinge nici un Senat rezonabil ca Sova trebuie priponit, darmite haita de pesedisti turbata ca anchetele se apropie de miezul juridic de la care le emana puterea. Asa ca doar liberalii visatori sau justitiarii creduli puteau spera intr-adevar ca reluarea votului ar fi schimbat decizia initiala.

Daca Sova isi poate tampona discret mirul daruitor de libertate, Ponta saliveaza de placere. Este o victorie grasa impotriva DNA, care il motiveaza sa ceara revizuiri si in cazul baronului Dragnea. Pontacul justitiar o tine langa cu jeluirea despre cat de nedreapta a fost sentinta, doar pentru ca Dragnea ar fi organizat referendumul de suspendare a lui Traian Basescu, alaturi, nu-i asa, de fostii parteneri de USL si vreo 7,5 milioane de romani. Liberalii n-au oricum, un vorbete suficient de dibaci si de rabdator care sa-i repete lui Ponta de mai multe ori pe zi ca Dragnea a platit – extrem de putin – pentru invierea mortilor alegatori si instigarea ciracilor pesedisti din teritoriu sa comita orice frauda electorala pentru a-l face pe Basescu sa leviteze din fotoliul de la Cotroceni.

Grotescul izbavirii lui Sova si Dragnea de cel rau de la DNA are si un pandant plin de candoare. Imediat dupa votul din Senat, presedintele Romanikai a pus mana pe tastatura si a postat proletar un comentariu pe facebook, in care se plange ca nu se poate lucra cu un asemenea Parlament.sova mir

Sa-i spuna cineva si neamtului ca nici Parlamentul nu poate lucra uneori cu el insusi si, cand se supara, isi ia niste zile libere la programul de lauza pe care il presteaza. Si ca il asteapta ani buni de feisbucit daca vrea sa posteze dupa fiecare spalatura pe care Parlamentul le-o face propriilor penali.

Dupa primul pas facut cu incetineala scrierii unui cartoi gros, pe gazosul Johannis il paste al doilea fas.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.