Gata, gata… Adio Pandemie!! Astăzi este o zi… grozavă pentru știință și...

Gata, gata… Adio Pandemie!! Astăzi este o zi… grozavă pentru știință și umanitate”

1 63

Pfizer vine cu vești excelente pentru întreg globul. Potrivit datelor premilinare ale unui studiu pe scară largă, vaccinul său experimental are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19, anunțul fiind o victorie majoră în lupta contra pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.
De menționat este faptul că Pfizer și partenerul său german BioNTech sunt primele companii farma care prezintă date de succes după testarea pe scară largă a unui vaccin anticoronavirus. Companiile spun că nu au descoperit până acum îngrijorări serioase de siguranță și va cere autorizarea de urgență în SUA luna aceasta.

”Astăzi este o zi grozavă pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla, director executiv și președinte al consiliului de administrație al Pfizer.
Am ajuns la un această fază decisivă a programului nostru de dezvoltare a unui vaccin la un moment în care lumea are nevoie cel mai mult de el, când ratele de infectare ating noi recorduri, capacitatea spitalelor este aproape depășită, iar economiile se zbat să se redeschidă”, a adăugat acesta.

A fost deja stabilit un acord
La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană a anunţat că a ajuns la un acord preliminar pentru a obţine 200 de milioane de doze dintr-un viitor vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de alianţa germano-americană BioNTech-Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane de doze dacă vaccinul se va dovedi sigur şi eficient contra Covid-19.
În ceea ce privește rata de eficacitate anunțată, aceasta este mult peste cea de 50% solicitată de agenția pentru medicamente a SUA pentru un vaccin anticoronavirus. Datele nu au fost verificate încă de alți cercetători sau publicate într-o revistă de specialitate.În același timp, de menționat este faptul că Pfizer și BioNTech au un contract de 1,95 miliarde de dolari cu guvernul SUA pentru livrarea a 100 de milioane de doze începând din acest an. Pe lângă acordurile cu SUA și UE, există înțelegeri cu Marea Britanie, Canada și Japonia.
Peste 1 miliard de doze de vaccin vor fi produse:Totodată, Pfizer a spus că estimează că va produce până la 1,3 miliarde de doze de vaccin în 2021.”Datele privind eficacitatea sunt cu adevărat impresionante”, a spus William Schaffner, expert în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt.
Aș fi fost încântat și cu o eficacitate de 70 sau 75%. 90% este un procent impresionant pentru orice fel de vaccin. Acest studiu nu este complet, dar datele par foarte solide”, a adăugat acesta.
”Rezultatele sunt fantastice”, a apreciat și Florian Krammer, profesor la departamentul de microbiologie al școlii de medicină a Mount Sinai.
„Eficacitatea ar putea fi mai mare decât se prognoza, iar asta, probabil, înseamnă că – cel puțin în SUA – va cere aprobarea foarte curând. Bineînțeles, ar fi fost mai bine să vedem datele pe categorii de vârstă, dar cred că acestea vor fi publicate curând. Sincer, este cea mai bună veste pe care am auzit-o din 10 ianuarie și până acum”.

COMENTARII

  1. Sa testeze vaccinul pe copiii si familiile lor si daca peste 10 ani nu dezvolta autism sau boli noi (necunoscute pana in 2020) am sa cumpar fiolele si am sa le iau cu mine in mormant pentru ca vreau sa traisc o vesnicie linga Adam care SI-A UCIS fratele pentru EVA conform BIBLIEI JIDANESTI

    Iar Curva Eva s-a regulat cu toti sfintii ca sa ajunga l-a „DUMNEZEU” care a refuzat-o pentru ca avea SIDA,

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.