Gala Vinului tot Murfatlar, Cotnari si Jidvei !

Gala Vinului tot Murfatlar, Cotnari si Jidvei !

0 124

Cei mai importanti producatori de vin din Romania si-au impartit premiile la cea de-a V-a editie a Galei Vinului Romanesc, organizata de Patronatul National al Viei si Vinului din Romania.
Murfatlar a primit vineri seara premiul pentru cel mai medaliat vin romanesc la concursurile internationale pentru Lacrima lui Ovidiu 12, care a obtinut doua medalii de aur si trei de argint, precum si medalia pentru cel mai bine vandut vin rosu cu denumire de origine controlata – pentru Zestrea Murfatlar.
Cotnari a obtinut premiul pentru cel mai bine vandut vin alb cu denumire de origine controlata, Grasa de Cotnari, iar Jidvei a fost premiat pentru cel mai bine vandut spumant, Margaritar Alb, si pentru cea mai extinsa suprafata infiintata cu vita de vie (250 de hectare).
Societatea Cramele Recas a primit premiul pentru cel mai important exportator de vin romanesc, cu Frunza, care a avut o foarte buna prezenta pe piata din Marea Britanie.
Producatorul Carl Reh Winery a fost premiat pentru cea mai buna campanie de promovare, cu editia limitata Erotikon, iar Vincon Vrancea a fost rasplatit pentru cea mai noua gama de vinuri lansata pe piata – gama Levant.
Cezar Ioan de la vinul.ro a obtinut premiul pentru cel mai bun jurnalist de specialitate al anului, iar Domeniile Dealu Mare au primit distinctia pentru cel mai nou producator intrat pe piata romaneasca.
Moldova a demonstrat inca o data ca este renumita pentru femeile frumoase, “Printesa de Cotnari” obtinand titlul de Regina Vinului, urmand sa reprezinte Romania la manifestari specifice in tara si strainatate in cursul anului viitor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.