Fuziune in Constructii: Bravcof Brasov preluata de Concefa Sibiu

Fuziune in Constructii: Bravcof Brasov preluata de Concefa Sibiu

0 171

In aceasta saptamana a avut loc o fuziune importanta intre doua firme de constructii puternice pe piata locala din Transilvania.
Actionarii companiei de constructii Concefa Sibiu au aprobat fuziunea cu firma brasoveana Bravcof prin absorbtie, si majorarea capitalului social, in urma acestei operatiuni, potrivit informatiilor publicate marti pe Rasdaq.
Concefa Sibiu isi va majora astfel capitalul social cu 835.000 lei, pana la 19,7 milioane lei.
De asemenea, actionarii Concefa au mai aprobat si revocarea a doi administratori si numirea unuia nou.
Concefa Sibiu (COFI) are o valoare de piata de 43,4 milioane lei (10,2 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,23 lei, stabilita in cadrul sedinte de tranzactionare din 4 septembrie 2009, dupa cum informeaza Ziarul Financiar.
Concefa Sibiu a cumparat anul trecut pachetul majoritar de actiuni al companiei brasovene pentru 28 de milioane de lei (7,6 milioane de euro), Bravcof fiind evaluata la 12, 6 milioane de euro pe baza metodei activului net.
Aceasta fuziunea era mai mult decat necesara pentru compania sibiana, daca tinem cont e faptul ca afacerile companiei Concefa in primul trimestru al acestui an au fost foarte scazute, cifrandu-se la jumatate fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Compania Concefa Sibiu a investit anul trecut 8 milioane de euro in utilaje de productie si 6,7 milioane de euro in achizitii de terenuri. Acestea au urcat creditele contractate de companie la valoarea de 32,2 milioane de euro. La finele anului trecut, compania a disponibilizat jumatate dintre salariati, acestia fiind reangajati in luna martie dupa ce salariile le-au fost reduse, conform datelor date publicitatii de portalul de stiri Amosnews.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.