Functionarii publici vor mai mult

Functionarii publici vor mai mult

0 242

Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante, Federatia Sindicala a Statisticienilor din Romania, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala si Federatia Nationala a Sindicatelor Muncii si Protectiei Sociale au decis, alaturi de Alianta Sed Lex, sa nu participe la negocierile cu Guvernul pentru elaborarea legii salarizarii functionarilor si au anuntat ca vor participa la referendumul pe care alianta il va organiza in 25 ianuarie, pentru a stabili calendarul protestelor.


„Proiectul legii salarizarii functionarilor publici, in forma actuala, nu rezolva nici pe departe carentele existente in sistemul administratiei publice, nefiind decat o incercare de rezolvare a acestei probleme de catre Guvern in fata opiniei publice europene”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Statisticienilor.


Functionarii publici mai reclama si valoarea majorarilor salariale pe care Guvernul le-a aprobat pentru 2007, care sunt cele mai mici dintre toate cele acordate bugetarilor. „Guvernul ne-a discriminat si ne-a mintit la negocieri pentru ca am primit majorari salariale cu 11% mai mici fata de cele acordate altor categorii de bugetari. Ce au facut ei a fost o miscare electorala, pentru ca stiu ca bugetarii sunt multi si conteaza la alegeri”, a declarat presedintele Aliantei Sed Lex, Vasile Marica.


De asemenea, Comitetul Director al Aliantei Sed Lex a solicitat Guvernului sa elimine din legea functionarilor prevederea potrivit careia functionarii publici nu au dreptul sa desfasoare alte activitati aducatoare de venituri, precum si eliminarea regimului incompatibilitatilor.


In consecinta, Sed Lex va demara, in 25 ianuarie, un nou referendum pentru a obtine sprijinul membrilor in vederea declansarii actiunilor de protest, dar si pentru boicotarea organizarii alegerilor pentru Parlamentul European.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.