Functionarii din Brasov la control

Functionarii din Brasov la control

0 280

Functionarii publici de la Brasov au fost controlati de forurile superioare pentru a se vedea daca acestia isi fac treaba cum se cuvine in teritoriu.
Astfel, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a efectuat un control in cadrul Consiliului Judetean Brasov, la Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Brasov, in scopul verificarii aplicarii legislatiei in domeniul functiei publice si al functionarilor publici.
Se pare ca, in urma verificarilor, au fost decosperite o serie de incompatibilitati in cazul unor persoane care ocupau functii publice.
Astfel, a fost sesizata o situatie de incompatibilitate in cazul doamnei Judele Mihaela care ocupa functia publica de conducere de director general al DGASPC Brasov si in acelasi timp detinea si calitatea de consilier local, in cadrul Consiliului Local Fagaras, informeaza ziarul central Bursa.
In conformitate cu prevederile legale in vigoare functia de consilier local este incompatibila cu calitatea de functionar public sau angajat cu contract individual de munca in aparatul propriu al consiliului local respectiv sau in aparatul propriu al consiliului judetean ori al prefecturii din judetul respectiv.
De asemenea, doamna Babet Crenguta, consilier la DGASPC Brasov, Compartimentul Antisaracie si Prevenirea Marginalizarii Sociale, s-a gandit ca poate desfasura si o alta activitate in timp ce este in concediu, pentru ca, astfel, are mai mult timp liber. In consecinta, doamna in cauza a solicitat un concediu de 90 de zile, fara plata, pentru a putea fi numita, pe o perioada determinata, in functia de director al Agentiei Judeteane pentru Persoane cu Handicap.
Potrivit dispozitiilor legale un functionar public nu poate detine o alta functie si nu poate desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, care sa aiba legatura directa sau indirecta cu activitatea desfasurata.
ANFP a luat, asadar, masurile necesare care se impuneau prin lege pentru remedierea acestor situatii de incompatibilitate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.