Functia lui Geoana: doar un os de ros pentru Partidul Demagogilor Lacomi?

Functia lui Geoana:
doar un os de ros pentru Partidul Demagogilor Lacomi?

0 55

Ceva timp urma una din cele mai mari ineptii politice ale ultimilor ani p.B. parea scandalul eliminări lui Geoana. Am spus p.B inspirându-mă din calendarul intim al aleÅŸilor pdl. Mai exact, daca privim din perspectiva calendarului banal crestim gasim un punct de reper fundamental pentru echipa Udrea – Boc – Scripcaru, respectiv anul 2009. Pana atunci a existat epoca a.B., mai exact ante-Basescu, in care vajnicul Ales a impartit gratia sa ingaduitoare financiar cu niste miscari deviante de la cursul firesc al iubirii de aproapele portocaliu, precum PNL sau PSD.
Din 2009 a aparut epoca p.B., pro Băsescu, epoca de mari realizari, in care initiatii in functi si spagi au ajuns sa proslaveasca adevaratul chip al schimbari in bine pentru ei si fami(g)lile lor. Asta deoarece ei împart, ca punct de rascruce, istoria din ultimii doua mii unsprezece ani in aceste perioade.
Este usor de demonstrat si remarcat faptul ca deontologi, politologi, sociologi, opinologi si alti „ologi” iubitori de Basescu – Udrea -Boc – Scripcaru, lumea se divide in cei ce au simtit mantuirea financiara si beneficiile afilierii dintre card si pseudomorala adusa de acesta si cei ce ard in focurile taxelor. Ei bine, ultima isprava a necredinciosilor din opozitie mi s-a parut eliminarea lui Geoana, dintr-un orgoliu tipic pitipoancelor virgine ce-si pun nuri la bataie pe facebook din partidul intemeietorului Iliescu, taticul platanului numit FSN (o craca rupta se numeste chiar PDL). Privind cum ideile, strategiile, subtilitatile oamenilor politici din PSD cei care au lasat opozitia fara singurul reprezentant intr-o functie dominanta in jocul politic simteam precum Mama Omida in buletinul de vot gustul imperial al eÅŸecului. Din pacate pentru logica mea, am omis un fapt. Spiritul basescian, energia atemporala a lui divide et impera. Caci, crezand ca naivul ca al doilea om in stat va deveni Roberta Anastase, am uitat ca legiunea fara numar si fara chip a mult iubitului are si aceasta demonii ei dominanti. Mai exact in marea armata a Partidului Demagogilor Lacomi se afla varfurile flasce Boc, Oprea si Kelemen Hunor. Care, in numele voturilor stranse cu truda si fonduri – a se vedea articolele despre spaga electorala – au sarit precum curcile pe gardul Senatului pentru a-si disputa functia de presedinte al acestei institutii.
Tocmai cand neobrazatii din opozitie incercau fara mare succes suspendare presedintelui, ce sa vezi? In loc ca acestia sa faca un zid de neclintit in fata cotrocenistului, zid aparat cu proprile reputatii in spatele carora stau averi la fel de oneste, legiunea basista se tribalizeaza canbalic pentru o functie detinuta inca de un „prostanac” cum il alintau membrii unui partid care, de altfel, l-au si sprijinit pentru functia de sef al principalei camere parlamentare, ceea ce spune multe si despre acel partid. Ramanand astfel intr-o stare de catalepsie cu ochii bulbucati de revelatie, am priceput ca infatuatul Ponta si obraznicul Antonescu, cred, au inteles ca fiecare politician pe limba lui piere, si i-au oferit echipei multalesului acelasi tip de argument pe care si el il serveste de multi ani opozitiei: zazania.
Intr-un nou moment delicat pentru el, cand in discutia publica a ajuns din nou lait-motivul suspendarii iar steaua lui politica desi se vede, nu prea mai este si totodata DNA a inceput – fie la un ordin a carei logica o vom discuta alta data, fie din suparari firesti ale unor magistrati – sa plimbe pedisti pe la parchete precum se plimba pedistele de frunte pe Coasta de Azur, opozitia a reusit sa incarce semeseurile puterii cu nume vehiculate pentru a-l hali pe Geoana cu scaun… si functie cu tot. Astfel incat, in loc sa promita stipendii si sa fie vigilenti cu potentialii turnatori, eliminandu-le imoralitatea prin accentuarea contului, puterea, in prag de demitere a lui Basescu, a devenit atenta la o functie – ha, ha, ha, ce-mi plac glumele cu democratia – ridicola in dictaturi ascunse si care are o valoare doar simbolica acum, cea de presedinte a Senatului. La harneala opozitiei, partidul-stat musca momela unei presedentii ce tine de imagine lasandu-l pe margine pe atotputernicul presedinte. Poate gresesc, dar daca impertinentii din opozitie au gandit acest lucru, atunci insemna ca au aflat si ei ca atunci cand te bati cu golanii nu le ripostezi cu expresi culese din codul bunelor maniere. Q.e.d.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.