Fratricidul basarabeano-roman

Fratricidul basarabeano-roman

0 80

Da, asta e !


Vorbim aceeasi limba, purtam aceleasi straie, avemi aceiasi stramosi. Numai ca vrerea istoriei si a balaurilor ei ne-au despartit, cum pe vremuri erau despartiti, la vanzare, robii si sclavii apartinand aceleiasi familii. Si acuma fiecare umbla pe valul sortit.


Caci gargaunii unuia dintre frati umbla dupa licurici, iar gargaunii celuilalt cauta nu stiu ce adevaruri prin putina. Si, se stie , de-a lungul istoriei, mai ales a celei recente, whiskyul nu s-a pastrat in putina.


Ultima sageata basarabean-voronista este expulzarea a doi preoti romani care doreau sa predice fratilor de peste Prut. Nu ca m-as da in vant dupa tagma preoteasca. Am motivele mele personale sa o cam detest, cu toate ca sunt credincios in felul meu si respect Spiritul Suprem. Dar motivele lansarii unei sageti folosind arcul credintei la amestec cu interesele lumesti este deplorabil. Chiar daca esti liber-cugetator, nu este cazul sa-l amesteci pe Doamne-Doamne in mizeria intereselor pagano-lumesti ale politicii.


Cred ca Voronin se strica de ras calcand anterie romanesti ca sa-i dea Putin voie sa-l mai linga odata prin locurile stiute. Si pentru asta ar trebui sa-I fie rusine.


Cum la fel de rusine ar trebui sa le fie Patriarhului si Presedintelui Romaniei, in caz ca nu se hotarasc sa ia atitudine ferma impotriva acestui gest, prezentand demnitatea pe care nu ti-o da niciun licurici si nici vreo alta insecta cand nu simte miere.


Dar din cauza zazaniilor interne, cum sa te arati lumii cu palosul in mana, ca stramosii? Cand tu nici nu stii sa fii hotarat de care capat se apuca. Urata si detestabila este certa dintre frati.


?


Dan Bota ???

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.