Fotografii transilvanene la Targu Mures

Fotografii transilvanene la Targu Mures

0 94

Romanii in general si ardelenii in special sunt in cautarea timpului pierdut. Tot mai multe evenimente culturale din Ardeal au ca teme intoarcerea la origini, ele avand menirea de a face tineretul sa inteleaga, cat de importanta este mostenirea primita de la inaintasi.
Un astfel de eveniment va avea loc si la Targu- Mures. Acolo, Muzeul Judetean Mures, impreuna cu Fotoclubul din Targu-Mures, Asociatia Ziaristilor Maghiari din Romania si cotidianul Nepujsag au pus bazele unei colectii de istorie fotografica. Fotoreporterul targumuresean Gyorgy Vajda, unul din promotorii ideii a declarat in presa targ-mureseana: . „Am initiat aceasta colectiei de istorie fotografica din cadrul Muzeului Judetean pentru ca, prin raspandirea tehnicii digitale, fotografierea cu aparate clasice, analogice, va disparea intr-un timp relativ scurt. Dorim, prin aceasta, sa creem o posibilitate acelora care au aparate fotografice si de tehnica fotografica (lampi, etc.) de epoca sa fie pastrate intr-un cadru organizat cu posibilitatea de expunere intr-o expozitie. Totodata, adunam si fotografii pentru aceleasi considerente”. Acesta a mai continuat spunand ca muzeul de fotografie veche va fi amplasat in Cetatea medievala a Targu-Muresului.
Muzeul de la Targu-Mures se adreseaza doar proprietarilor de fotografii sau tehnica fotografica veche din Transilvania din motive strict obiective, dar organizatorii nu exclud posibilitatea extinderii ulterioare a actiunii de colectare si expunere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.