Fostul presedin te SUA, Gerald Ford ingropat in ultima zi din an

Fostul presedin te SUA, Gerald Ford ingropat in ultima zi din an

0 265

In ultima zi din anul 2006 au inceput funeraliile  fostului presedinte american Gerald Ford, presedinte al SUA intre anii 1974-1977, informeaza Rador.


Funeraliile vor dura patru zile, iar marti a fost decretata zi de doliu national.


Ceremoniile solemne au debutat cu sosirea pe Aeroportul Andrews, de unde convoiul de masini s-a indreptat spre Alexandria-Virginia, prin fata casei obisnuite unde acesta a locuit timp de 26 de ani, cat a servit in Congres.


Un scurt popas in fata monumentului dedicat veteranilor celui de-al doilea razboi mondial, in timpul caruia Gerald Ford a servit cu eroism, si, in sfarsit, pe Colina Capitoliului.


Aici, pentru prima oara in istorie, sicriul cu corpul neinsufletit al fostului presedinte a fost asezat in fata intrarii salii Camerei Reprezentantilor, unde acesta a servit timp de 13 mandate si unde voia sa ramana ca presedinte al Camerei. Soarta a fost alta si nu neaparat cea pentru care ar fi optat – vicepresedinte si pe urma cel de-al 38-lea presedinte al Americii. Sicriul a fost depus dupa aceea pe catafalcul Lincoln din rotonda Capitoliului, prin fata caruia au trecut membrii Congresului si alti demnitari


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.