Ford va returna ajutorul de stat ilegal

Ford va returna ajutorul de stat ilegal

0 64

In cazul Ford, Comisia Europeana a decis ca firma a beneficiat de ajutor guvernamental in cazul privatizarii Automobile Craiova. Conditiile restrictive de vanzare, referitoare la mentinerea unui anumit numar de angajati si asigurarea unui anumit nivel de productie, ar fi fost de natura sa impiedice participarea la licitatie a altor firme si ar fi influentat pretul de vanzare, considera reprezentantii Comisiei Europene.
Contractul de privatizare a uzinei de la Craiova a fost semnat in toamna anului trecut. Ford a preluat 72,4% din actiunile societatii, pentru 57 de milioane de euro.
Diferenta intre pretul cu care Ford a achizitionat pachetul majoritar la Automobile Craiova si pretul de piata al activelor firmei, evaluat la 27 de milioane de euro, este considerata ajutor de stat, interzis in cazul privatizarilor. Acesti banivor trebui returnati de firma Ford, Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).
„Banii vor intra in contul AVAS maine (vineri – n.r.)”, a declarat, joi, Hans Juergen Fuchs, purtatorul de cuvant al Ford Europa.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.