Fonduri pentru IMM

Fonduri pentru IMM

0 89


Ministerul Economiei si Finantelor a lansat, luni, Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, singurul program operational, care vizeaza cu preponderenta companiile private, in special IMM-urile, acestea avand posibilitatea sa beneficieze de pana la aproximativ 90% din fonduri.


Implementarea programului va fi sustinuta, in perioada 2007 – 2013, cu peste trei miliarde de euro (3,011 miliarde euro), din care contributia Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regionala este de aproximativ 85% (2,554 miliarde euro), restul fiind acoperit din bugetul de stat si din bugetele locale.
Suma alocata apelurilor de proiecte pentru primul trimestru al acestui an este de 158,5 milioane euro, din totalul de circa 786 milioane euro disponibile ca si finantare nerambursabila pentru intregul an 2008.


Obiectivul acestui program este cresterea, pana in 2015, a productivitatii companiilor romanesti, cu o medie anuala de circa 5,5%, in scopul reducerii decalajelor fata de productivitatea medie din Uniunea Europeana.


Axele prioritare sunt crearea unui sistem inovativ si eco-eficient de productie, cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, cercetarea – dezvoltarea tehnologica si inovarea pentru competitivitate, precum si imbunatirea managementului tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Implementarea lor??vizeaza cresterea productivitatii companiilor romanesti pentru ca acestea sa atinga, pana in 2015, un nivel de aproximativ 55% din media UE.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.