Fonduri europene pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare

Fonduri europene pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare

0 209

In cadrul programului Phare 2005 – Coeziune Economica si Sociala, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza licitatie deschisa pentru „Furnizarea de echipament de baza pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic” in domeniul educatiei, anunta MLPDL.


Programul ofera sprijin financiar nerambursabil pentru 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic din Romania, in vederea dotarii laboratoarelor si atelierelor acestor scoli.


Obiectivul principal al licitatiei este furnizarea de bunuri cu sprijin financiar din Programul Phare 2005 al Comunitatii Europene si din cofinantare de la Guvernul Romaniei. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor asteapta oferte de produse in conformitate cu specificatiile tehnice din dosarul de licitatie, in vederea evaluarii si selectarii furnizorilor de echipamente de baza pentru dotarea laboratoarelor si atelierelor scolare din 150 de unitati de invatamant din sistemul profesional si tehnic, din cele 8 regiuni de dezvoltare.


Bugetul disponibil, estimat pentru aceasta licitatie este de 23 milioane EURO, din care 17 milioane EURO din fonduri Phare si 6 milioane EURO co-finantare de la bugetul de stat. Sumele disponibile sunt diferite in cadrul regiunilor de dezvoltare precum si de la un lot la altul, fiind in functie de profilul scolilor, de planul de invatamant, precum si de necesitatile de instruire. Scolile beneficiare au fost nominalizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


Licitatia cuprinde urmatoarele 12 loturi:


Produse fabricate, Echipament didactic divers si software, Echipamente din sticla si asimilate, Masini de uz general, Balante si instrumente de cantarit, Protectia si siguranta muncii, Masini agricole, Masini textile si pielarie, Instrumente de masura de uz general, Instrumente de masurat electrice si tehnica de calcul, Aparate optice si de masura a timpului, Mobilier.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.