FMI: Redresarea economiei mondiale la anu’ si la …

FMI: Redresarea economiei mondiale la anu’ si la …

0 87

Redresarea economiei mondiale, care se va confrunta cu dificultati majore anul viitor, va incepe spre finele anului 2009 sau in primele luni din 2010, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.
„Estimam inceputul recuperarii pentru sfarsitul anului 2009 sau inceputul lui 2010, insa persista inca o serie de riscuri”, a afirmat Strauss-Kahn.
Oficialul FMI a precizat ca institutia va reduce, probabil, in luna ianuarie, prognozele privind cresterea mondiala pentru 2009.
„Anul 2009 va fi foarte dificil, iar cifrele din ianuarie vor fi, probabil, mai slabe decat ultima estimare”, a spus el.
In octombrie, FMI a revizuit in scadere estimarea privind cresterea economica la nivel mondial pentru 2009, de la 3,9%, prognoza avansata in iulie, la 3%, declin cauzat de cel mai periculos soc suferit de pietele financiare mature in ultimele sapte decenii.
In plus, specialistii Fondului estimau ca revirimentul economic se va produce, gradual, spre sfarsitul anului 2009, dupa o crestere economica timida la sfarsitul acestui an si inceputul anului 2009.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.