Florin Zamfirescu a explodat, după demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de...

Florin Zamfirescu a explodat, după demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului: ”Stăm până se distruge România?”

0 431

Cu justiția din Romania speranțe pentru o abordare normală sunt tot mai ăuține. Autoritățile locale din Dărmănești au pierdut toate căile de atac în justiție, astfel încât primăria a trecut la demolarea crucilor eroilor români amplasate ilegal în cimitirul din localitatea Valea Uzului, potrivit RomâniaTV.
Actorul Florin Zamfirescu s-a declarat profund indignat de faptul că autoritățile române pleacă capul „cu lașitate” în fața acestor comportamente care distrug România:
„Grație conducătorilor aleși de noi, românii au început să plece capul cu lașitate dacă ajunge să se întâmple așa ceva în propria noastră țară, cu eroii noștri.
Nu trebuie să cerem aprobarea nimănui să îi cinstim.
Dacă în Ungaria, noi, românii, am îndrăzni să facem așa ceva, toată maghiarimea ar fi în picioare.
Conducătorii noștri trebuie să ia măsuri rapide, un grup de armată rapidă, un șantier pentru a pune crucile la loc, pază cu glonț pe țeavă pentru a reface onoarea jignită a poporului  nostru.
Ei au luat tot ce-i al nostru și noi le-am dat gratis.

Stăm până se distruge România?
Populație care să păzească cimitirul și zi, și noapte să se pună crucile la loc și dacă cineva îndrăznește să mai facă așa ceva, să fie împușcat, e ca și când ai ataca steagul, Parlamentul, Constituția.

E momentul în care noi ar trebui să ne apărăm țara, Constituția, credința, tradițiile”, a spus îndrăgitul actor în emisiunea 60 de minute de la România TV.


O întrebare, cat se poate de fireascp: ce soartă vor avea crucile scoase acum din acel cimitir, ce se va întâmpla cu ele?
Ramintim, cimitirul din localitatea Valea Uzulu are un caracter internațional. Pe 9 iulie ora 8:00 mai multe asociații civice s-au mobilizat pentru a repara dezastrul produs.
În cele doua poze – cum arata cimitirul cănd crucile eroilor români erau la capătâi (jos) si cum arată locul. după sentință, când crucile au fost demolate.(V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.