Florian Pittis, condus pe ultimul drum

Florian Pittis, condus pe ultimul drum

0 59

Lumea artistica din Romania este in doliu dupa ce Florian Pittis a trecut in nefiinta, rapus de cancerul de prostata de care suferea. Trupul neinsufletit al artistului a fost depus, luni, in foaierul Salii Izvor a Teatrului Bulandra, unde sunt personalitati din lumea artistica, dar si oameni obisnuiti care l-au apreciat si iubit, au venit sa ii aduca un ultim omagiu.


Florian Pittis a fost inmormantat marti, 7 august, la Cimitirul Bellu din Bucuresti, pe Aleea Actorilor. Slujba de inmormantare a fost tinuta de un sobor de preoti de la Manastirea Plumbuita, tot la Teatrul Bulandra. Cortegiul funerar a plecat de la Teatrul Bulandra in jurul orei 13.00. Timp de o jumatate de ora, circulatia pe strada General Berthelot a fost intrerupta, deoarece cortegiul s-a oprit in fata Radiodifuziunii Romane.


Cunoscut interpret de muzica folk si om de radio, Florian Pittis era alintat cu porecla de Motu. S-a nascut pe 4 octombrie 1943 la Bucuresti si a devenit cunoscut intr-un trio cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, iar mai tarziu, in Cenaclul Flacara.


Intre 1992-2001 a cantat alaturi de Pasarea Colibri. A jucat si in cateva filme: Gioconda fara suras, Adio, draga Nela, Veronica se intoarce, Innebunesc si-mi pare rau. Cunoscuta este si pasiunea sa pentru fotbal, Pittis fiind membru al Clubului Aristocratic al Rapidului.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.