Flerul vanatorilor brasoveni, confirmat din Cehia

Flerul vanatorilor brasoveni, confirmat din Cehia

0 234

Povestile vanatoresti se mai si adeveresc uneori. Ceea ce ii face pe povestitorii cinegetici mai putin mincinosi decat de obicei. Dar spune cate ceva si despre tara in care manuitorii de pusti ajung sa fie mai credibili decat restul populatiei.
S-a intamplat la Brasov, iar confirmarea vine tocmai din Cehia. De cateva zile a sosit sub Tampa rezultatul analizelor ADN facute probelor prelevate din stomacul ursului ucis in data de 2 august pe aleile de sub Tampa. Animalul fusese doborat de catre vanatorii brasveni dupa, pe una din aleile ce trece pe sub masivul Tampa, fusese descoperit cadavrul sfasiat al unui tanar de 22 de ani. Ranile de pe corpul victimei erau, pentru specialisti, semnele clare ale atacului unui urs. Imediat dupa macabra descoperire, vanatorii brasoveni au propus organizarea unei pande in zona. Experienta le spunea ca animalul revine intotdeauna la locul in care si-a doborat prada.
Asa s-a si intamplat. Dupa o noapte de panda, o ursoaica cu puiul ei au venit glont la locul in care fusese descoperit cadavrul tanarului sfartecat. Vanatorii au tras imediat ce animalul le-a intrat in bataia pustii. Autopsia a nascut primele dubii ca fiara doborata ar fi cea vinovata de moartea tanarului. In stomacul ursoaicei s-au descoperit doar resturi de papadie. Nici urma de haine sau carne de om.
Pentru vanatori, enigma nu era deloc de nedezlegat. Stomacul ursului digerase complet meniul din ziua aceea. Pentru risipirea oricaror dubii, probele prelevate au fost trimise atunci unui laborator din Cehia, care s-a pronuntat zilele trecute.
Ursul impuscat era intr-adevar cel care il sfasiase pe nefericitul tanar la inceputul lunii august.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.