Fiscul tot mai modern!

Fiscul tot mai modern!

0 76

Modernizari si multe noutati sunt lansate de ANAF pentru a ne usura mai bine buzunarele sau conturile.


Agentia Nationala de Administrare Fiscala urmareste sa introduca de la 1 iulie plata online a impozitelor si taxelor pentru persoanele fizice autorizate si pentru cei care desfasoara activitati liberale, iar in al doilea semestru se vor putea efectua plati pe internet si de catre persoanele juridice.


Presedintele Agentiei, Daniel Chitoiu, spune si ca ANAF va extinde la nivel national, incepand cu 1 aprilie sistemul care permite firmelor sa declare online obligatiile lor bugetare. Aceasta insista pe introducerea sau extinderea unor masuri pentru reducerea birocratiei


Daniel Chitoiu, presedintele ANAF – „pana la sfarsitul primului semestru va fi introdusa plata online pentru anumite obligatii fiscale, in special vrem sa introducem, incepand cu 1 iulie 2008, plata online a impozitelor care se datoreaza de persoanele fizice autorizate si profesiile libere, deci cei care in prezent depun declaratiile pentru impozitul pe venit, urmand ca in a doua parte a anului 2008, in functie de implementarea sistemului informatic si dezvoltarea capacitatilor acestuia, sa extindem plata online si la alte categorii de impozite si taxe si pentru persoanele juridice”.


?


Colectari record


Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat marti ca veniturile colectate in 2007 au fost cu 20,42% mai mari decat cele din anul precedent.


Cele mai importante cresteri s-au inregistrat la incasarile din impozitul pe venit cu 42,28 procente si din impozitul pe profit cu 33,18%.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.