FISCUL A FACUT PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LPF SI FRF!

FISCUL A FACUT PLANGERE PENALA IMPOTRIVA LPF SI FRF!

0 106
La inceput de an ziarul craiovean Gazeta de Sud (in paranteza fie zis,cu un tiraj ce bate binisor cam jumatate din ziarele centrale!) a tinut sa-i lamureasca pe sustinatorii Universitatii Craiova,i-a solicitat un interviu lamuritor dlui Mircea Pavuletu,directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj!
Iata un fragment din interviul publicat ieri:
GdS: Care este situaţia firmei care a administrat clubul de fotbal Universitatea Craiova?
M.P.: Este în insolvenţă. Acolo ne duelăm cu toÅ£i creditorii care s-au înscris la masa credală, inclusiv cu Adrian Mititelu. Åži el s-a înscris la această masă credală.
GdS: Pe câÅ£i jucători are Fiscul sechestru?
M.P.: Pe toată echipa, 39 de jucători.
GdS: Dar aceşti jucători activează acum la alte echipe.
M.P.: Da, şi există un dosar penal cu LPF şi FRF.
Se pare că, prin dezafiliere, s-a produs un prejudiciu, ÅŸi firmei care administra clubul, ÅŸi nouă, pentru că noi aveam sechestru pe jucători. Iar noi ne-am înscris la parte vătămată în acest dosar. GdS: SunteÅ£i două părÅ£i vătămate: Adrian Mititelu ÅŸi Fiscul, pe de o parte, ÅŸi LPF ÅŸi FRF, pe de alta.
GdS: Ce a urmat după ce aÅ£i notificat FRF ÅŸi LPF că există sechestru pe jucătorii de fotbal? AÅ£i depus plângere penală împotriva lor?
M.P.:Da. Există. Iar plângerea noastră s-a comasat cu plângerea penală făcută de Adrian Mititelu. El se plânge, pe bună dreptate că, prin dezafilierea clubului de fotbal, jucătorii au devenit liberi de contract.
Trebuie bine înÅ£eles. Noi nu punem sechestru pe jucători, ci pe drepturile federative, care rezultă în urma unui eventual transfer al jucătorului. Dacă au devenit liberi de contract, să vedem cum, a căzut sechestrul.
Care a fost valoarea dreptului de transfer? Zero. Deci, automat eu nu mai aveam ce să încasez din moment ce judecatorul a devenit liber de contract.
GdS: La un eventual transfer de la echipa unde a plecat pe zero lei, aveÅ£i dreptul să încasaÅ£i bani?
M.P.: Nu. Aveam dreptul să încasăm numai de la firma pe care a funcÅ£ionat clubul, pentru debitele aferente ei. Åži numai pentru sumele care i se cuveneau firmei, nu jucătorului.
GdS: Sechestrul a căzut, dar datoriile clubului au rămas. Ce măsuri a luat Fiscul pentru recuperarea lor?
M.P.: Am încasat niÅŸte sume în urma transferului lui Mihai Costea înaintea dezafilierii.
GdS: Cât aÅ£i încasat?
M.P.: O sumă destul de consistentă.
GdS: De la cine aţi luat aceşti bani?
M.P.: Prin executare silită de la o bancă. El a primit bani în cont de la clubul unde s-a transferat jucătorul.
GdS: Fiscul avea sechestru pe foarte multe conturi deschise de club , sau Adrian Mititelu la bănci ÅŸi ÅŸtim metoda de a fugi de pe un cont pe altul. Cum aÅ£i reuÅŸit să prindeÅ£i aceÅŸti bani în cont?
M.P.: La una din acele bănci. Era un scandal în derulare ÅŸi societatea care a cumpărat jucătorul respectiv a procedat cum prevede legea. Eu îÅ£i dau bani în contul pe care mi l-ai indicat în contract ÅŸi pe factură. Nu prea mai putea să-ÅŸi facă alt cont, pentru că le cam aveam pe toate sechestrate. Dacă te duci la bancă, banca nu-Å£i face zece conturi pe acelaÅŸi cod numeric personal sau pe acelaÅŸi cod Fiscal. Câte bănci sunt în România? Le cam epuizase.
GdS: Cum veţi recupera totuşi diferenţa de datorii a clubului?
M.P.: Avem sechestre pe terenuri în zona PIC. Am avut licitaÅ£ii pentru ele ÅŸi nu am vândut nimic. Am trecut la sechestru ÅŸi pe persoană fizică. Tot ce este identificabil pe persoană fizică la cadastru ÅŸi la taxe ÅŸi impozite este sub sechestru. Ca de altfel ÅŸi firmele. Ele sunt în curs de valorificare. Pe terenurile de la Balta CraioviÅ£ei există sechestru, dar este ÅŸi un litigiu. Până când nu se rezolvă acest litigiu, nu pot fi valorificate, iar când se va face va fi potrivit legii. El poate să le vândă numai cu acordul nostru. Numai că procedura spune că se vinde la valoare de evaluare fără licitaÅ£ie, iar banii se virează în contul indicat de noi.
GdS: Terenurile de la PIC fac obiectul unui dosar penal.
M.P.: Este la DIICOT BucureÅŸti.
dS: În acest dosar s-au luat ÅŸi măsuri Fiscale împotriva persoanelor care fac obiectul dosarului?
M.P.: Firmele au fost băgate în insolvabilitate ÅŸi s-a trecut pe urmărirea persoanelor. Sunt mai multe persoane care au bunuri sechestrate. De la firme nu prea aveam ce să luăm.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.