Finantarile pentru bancile din Romania

Finantarile pentru bancile din Romania

0 174

Esential pentru evolutiile viitoare ale economiei romanesti este ca bancile subsidiare din Romania sa fie finantate de bancile mama din zona euro, a declarat presedintele Traian Basescu, duminica, la Bruxelles, intr-o conferinta de presa, dupa reuniunea informala a sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana, consacrata crizei economice si financiare cu care se confrunta statele membre ale UE.
„In discutiile din Consiliu, principala problema ridicata de noi a fost legata de comportamentul sistemului bancar din Romania, care este un sistem bancar solid, dar care are nevoie sa fie finantat in continuare de bancile mama”, a spus presedintele Basescu.
Seful statului a precizat ca atat presedintele Bancii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, si presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, au asigurat ca la urmatoarea reuniune a ECOFIN se vor adopta masuri in aceasta directie si, dealtfel, si punctul de vedere comun al Consiliului a fost ca bancile subsidiare care isi desfasoara activitatea in tarile nou intrate in UE si au bancile mama in zona euro trebuie sa fie sustinute.
„Este un lucru extrem de important pentru Romania si acest lucru ne garanteaza ca nu vor fi interupte liniile de finantare pentru bancile subsidiare”, a spus Traian Basescu.
Presedintele a mentionat ca in urma cu cateva saptamani a ridicat public aceasta problema si o parte din bancile din Romania i-au garantat prin scrisori ca nu vor intrerupe liniile de credit din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.