Filmul lui Cristian Mungiu vine la Brasov

Filmul lui Cristian Mungiu vine la Brasov

0 174

Filmul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, distinsa cu premiul Palme d’Or la a 60-a editie a Festivalului de la Cannes, va putea fi vizionata si de cinefilii brasoveni. Premiera filmului va avea loc la Cinematograful “Go Multiplex” din Complexul Eliana Mall, duminica, 16 septembrie, incepand cu orele 19.00. La premiera filmului va participa chiar regizorul Cristian Mungiu, precum si o parte din actorii care care dau viata personajelor din film.


Dupa premiera, va urma o discutie intre public si regizorul peliculei. Brasovenii care doresc sa participe la premiera vor trebui sa achizitioneze bilete, care vor fi puse in vanzare cu trei ore inainte de eveniment. Pretul unui bilet este de 15 lei.


Pelicula va fi distribuita in cinematografe din peste 60 de tari si va avea premiere in Belgia si New York. Filmul va fi difuzat la televizor abia peste un an si jumatate.


?


Un film impresionant


“4 luni, 3 saptamani si 2 zile” este un film impresionant, o felie din viata a doua tinere studente caministe din 1987, intr-un sfarsit de saptamana, de dimineata pana la miezul noptii, ore cruciale in care ele trebuie sa faca rost de bani pentru un avort ilegal. Desi nu seamana cu nimic din ceea ce s-a facut pana acum, filmul atesta profilarea unei adevarate scoli a tinerilor cineasti romani: originalitate vizuala, economie de mijloace, firescul jocului interpretilor, echilibrul perfect al constructiei dramatice intr-o poveste mult mai vasta decat subiectul propriu-zis. Filmarile au avut loc la Bucuresti timp de o luna. Recrearea atmosferei din anii comunismului a fost mult mai dificila decat se crezuse ab initio. Rolurile principale sunt interpretate de Anamaria Marinca, Laura Vasiliu si Vlad Ivanov, iar Cristian Mungiu, in varsta de 39 de ani, este regizorul, scenaristul si producatorul acestui film.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.