Filmele saptamanii 23 – 29 martie 2007

Filmele saptamanii 23 – 29 martie 2007

0 115

Cinema Bulevard


Orele 17,00, 19,30


Banditele (Bandidas)


Regia: Joachim Roenning, Espen Sandberg


In rolurile principale: Penelope Cruz, Salma Hayek, Steve Zahn


Gen: Actiune, Comedie, Crima, Western?


Producatorii au aruncat in acest Zorro la feminin cele mai de succes actrite de origine hispanica: Salma Hayek si Penelope Cruz. Au adaugat parfum de epoca, lupte cu fel de fel de instrumente (inclusiv nurii de care cele doua nu duc deloc lipsa) si umor si au obtinut „Bandidas” („Hotoaicele”?) o comedie de actiune plina de antren.


Mexic, 1880. Sara Sandoval (Salma Hayek) este fiica unui bogat bancher, iar Maria Alvarez (Penelope Cruz) cea a unui fermier sarac. Cele doua tinere n-au nimic in comun in afara de originea lor mexicana, insa amandoua sunt aruncate de soarta in acelasi vartej de aventuri. Cu ajutorul lui Quentin Crooke (Steve Zahn), un tanar si idealist detectiv din New York, cele doua ii zadarnicesc planurile lui Tyler Jackson (Dwight Yoakam), un om de afaceri care vrea sa ii deposedeze pe mexicani de pamanturile lor pentru a construi o cale ferata.


Sara este o fata rasfatata care a fost educata in Europa, Maria este o tarancuta cu suflet bun. Dupa ce tatal Sarei, bancherul si bogatasul local, este omorat, iar tatal Mariei este grav ranit de aceiasi raufacatori, cele doua se aliaza impotriva dusmanului comun. Raufacatorii pretind ca reprezinta o banca din New York si au termen de 90 de zile pentru a prelua pamanturile celor care stau in calea construirii caii ferate care traverseaza Mexicul. Si pentru asta preiau toate ipotecile bietilor oameni, cumparand-le fermele cu un singur peso. Dar cele doua fete sparg filialele bancii si rascumpara fermele cu banii furati. In ecuatie apare si Quentin, un criminalist din New York, care este viitorul ginere al presedintelui bancii, dar care le ajuta pe fete.


Bandidas a fost filmat integral in Mexic. Exterioarele au fost filmate in Durango si Mexico City. Durango este o locatie foarte cautata pentru filmari de western-uri. S-a bucurat de o popularitate deosebita in anii ’60 si ’70, pentru mai multe filme, intre care Chisum si Hotii de trenuri.


?


Cinema Modern


Orele 17,30, 20,00


Viata de patru stele (Quatre etoiles)


Regia: Christian Vincent


In rolurile principale: Isabelle Carr?


Gen: Comedie, Romantic
Quatre Etoiles este o poveste despre bani, deci si despre sentimente. Este povestea lui Franssou (Isabelle Carre), o tanara care mosteneste 50.000 de euro si nu prea stie ce sa faca cu ei. O adevarata bataie de cap, banii astia. Te incurca mult, la fel ca sentimentele. Ea decide sa-i cheltuiasca pierzand vremea pe Coasta de Azur, unde da peste Stephane (Jose Garcia), un mic escroc, alaturi de care incepe o istorie ciudata, amestec de viciu si virtuti, bani si sentimente.
Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.