Filme importante la TIFF 2008

Filme importante la TIFF 2008

0 57

Festivalul international de film, TIFF (Transylvania International Film Festival) va prezenta anul acesta o serie de filme importante aparute in ultimii ani pe ecranele cinematografelor din inteaga lume.
In sectiunea speciala Supernova vor aparea filme ca „Goya’s Ghosts”, de Milos Forman, „I’m Not There”, de Todd Haynes, „Import Export”, de Urlich Seidl, „Paranoid Park”, de Gus Van Sant si „Control”, de Anton Corbijn.
Cel care a realizat aceasta sectiune este criticul de film Mihai Chirilov care a avut grija sa selecteze cele mai appreciate productii de la sfarsitul anului 2007 si inceputul anului 2008.
De asemenea, filmul castigator al Berlinalei din acest an, „Tropa de elite”, al brazilianului Jose Padilha, va fi prezentat, intr-o proiectie speciala, impreuna cu „O zi buna de plaja”, de Bogdan Mustata, distins cu Ursul de Aur pentru scurtmetraj, la Berlin.
Ultima seara a TIFF-ului va fi dedicata lui Woody Allen, cel mai recent film al sau, comedia neagra „Cassandra’s Dream”.
Din juriu vor face parte regizorul Corneliu Porumboiu – castigator al Trofeului Transilvania 2006 cu filmul „A fost sau n-a fost?” – si Jay Weissberg, critic de film la prestigioasa publicatie Variety.
Festivalul va debut ape data de 30 de mai si se va continua cu o editie speciala la Sibiu in perioada 11-15 iunie.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.