Fii avocat pentru o zi!

Fii avocat pentru o zi!

0 85
Sub aceasta deviza studentii Facultatii de Drept au comparut in fata unor judecatori adevarati in cadrul unui proces simulat. Organizati in doua echipe tinerii studenti si-au depasit emotiile si au incercat sa convinga juriul cu pledoariile lor. A fost a doua editie a concursului de procese simulate organizat de Elsa Brasov.
Sunt studenti si  invata din greu sa devina avocati, judecatori si procurori. Insa pana ajung acolo trebuie sa-si puna in practica toate cunostintele. Si pentru aceasta The European Law Association in colaborare cu Tribunalul Brasov le-au oferit studentilor de la Drept ai Universitatii Transilvania posibilitatea de pleda in fata unor judecatori adevarati.
Daca la editia trecuta studentii s-au intrecut pe o speta penala, acum au concurat intr-un proces civil. O conventie legata intre doua persoane care a ajuns dupa ani de zile in instanta. Studentii organizati in doua echipe au fost avocati pentru o zi.
Au pledat in fara unui juriu format din judecatori ai tribunalului Brasov  si si-au invins repede emotiile. Studentii saluta astfel de concursuri si sunt convinsi ca le vor fi de mare ajutor in viitoarele cariere.
Convinsi ca apararea viitorilor lor clienti depinde in cea mai mare masura de pregatirea lor profesionala studentii spera sa mai participe la astfel de concursuri unde isi pot perfectiona cunostintele.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.