Fiecare judet cu „Stefanesti”-ul lui

Fiecare judet cu „Stefanesti”-ul lui

0 74

Deja peste ani, probabil, ca in jargoul politicienilor si nu numai al lor va intra expresia „a stefanit-o”. Care ar putea avea mai multe intelesuri: au vrut sa fure si i-a prins, „au incercat, o sa le iasa pana la urma” sau au reusit cu orice risc. Si, si mai probabil, la fiecare scrutin electoral pentru alegerile locale, va exista cel putin cate o astfel de situatie in fiecare judet. Deh, mirajul puterii este prea mare pentru a mai gandi rational si, la o adica, scopul scuza mijloacele.
Dar sa trecem mai bine la localele noastre! Se pare ca si la noi in ograda exista o situatie similara celei petrecute langa Bucuresti, dar pastrand totusi proportiile. La Zarnesti, conform spuselor presedintelui PDL Brasov, George Scripcaru, s-au format deja premisele unui nou „Stefanesti”, aparut cu ocazia turului al doilea. Problema semnalata de Scripcaru este ca acolo sunt grupuri de oameni care merg noaptea prin localitate, intra in curti si isi ameninta concetatenii cu privire la votul din data de 15 iunie. „Riscam sa avem si noi ceva de genul Stefanesti, in orasul Zarnesti. Dincolo de partid, de doctrina, se merge pana la amenintarea omului ca-l face carne de mici. Nu se poate asa ceva. Sunt date concrete de la candidatul nostru la Primaria orasului Zarnesti. I-am spus sa depuna o sesizare la politia locala pentru a face ceva. Trag un semnal de alarma pentru institutiile statului sa intervina”, a spus Scripcaru.
In turul al doilea al alegerilor din Zarnesti au intrat Gheorghe Lupu (PD-L) si Dorel Valeriu Barladeanu (PSD). Deci, fanfaronada continua!

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.