Festivalul „Primavara Poetilor” la Brasov

Festivalul „Primavara Poetilor” la Brasov

0 81

Asociatia „Libris Cultural” Brasov, prin Libraria “St.O.Iosif”, Revista “Astra” Brasov si Galeria de Arta “Kron-Art” Brasov organizeaza in perioada 10-15 martie 2008, Festivalul Primavara Poetilor/Le Printemps des Poetes.


Festivalul se afla la editia a IV-a in Romania si se va desfasura anul acesta intre 10 si 25 martie. La sarbatoarea poeziei din acest an vor participa peste 60 de tari.


Timp de saisprezece zile, vor avea loc in intreaga tara zeci de lecturi, mese rotunde si dezbateri, lansari de carte si de reviste, spectacole de muzica si poezie. Treizeci de proiecte culturale vor reuni diferite evenimente care se adreseaza tinerilor cititori din licee, scoli generale si universitati (Cuvinte despre poezia de astazi, Ateliere literare 2008, concursuri literare) sau publicului larg (Maraton poetic, Biblioteca poetilor si Astazi, poezie! – lecturi in spatii publice, biblioteci, cluburi, ceainarii si cafenele, Acasa la poetul nostru, Poezie pe mai multe voci, Poezie vizuala, carti postale cu poeme scrise de autori romani contemporani care vor fi oferite gratuit etc.). Exista, de asemenea, cateva programe specifice destinate persoanelor care se gasesc in spitale sau in case de batrani, precum si in penitenciare – Lumea dinauntru, lumea din afara.


„La Brasov, organizatorii au pregatit lansari de carte, recitaluri de poezie si muzica, serate literare ce vor incanta sufletele iubitorilor? de poezie”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Aociatia Libris Brasov.


?


Programul evenimentului??????????


Luni, 10 martie 2008


Ora 13.00 – Libris Brasov si Revista “Astra” organizeaza la Libraria “St.O.Iosif” lansarea volumului de poezii “Taramul fragil” de Claudiu Mitan. Prezinta : Doru Munteanu, A.I. Brumaru, Nicolae Stoie.


Marti, 11 martie 2008


Ora 13.00 – Libris Brasov organizeaza Recitalul de muzica si poezie “Ritmuri literare. Ritmuri muzicale” la Libraria “St.O.Iosif”. Participa elevi de la Liceul de Arte Plastice “Hans Mattis Teutsch” Brasov si de la Liceul de Muzica “Tudor Ciortea” Brasov, Coordonator Prof. Alina Mandru.


Miercuri, 12 martie 2008


Ora 13.00 – Libris Brasov si Editura Pastel organizeaza la Libraria “St.O.Iosif” lansarea volumului de poezii “Neinserate Dimineti”de Preot. Dr. Cristian Muntean


Prezinta : Doru Munteanu, Preot prof. dr. Ovidiu Moceanu, Preot prof. dr.Vasile Olteanu, Prof. Florin Sindrilaru.


Ora 15.00 – Scoala Generala nr. 11 “St.O. Iosif” Brasov organizeaza simpozionul “Sub semnul Euterpei”, Coordonator Director Prof. drd. Tudorita Albu.


Joi, 13 martie 2008


Ora 13.00 – Galeria Kron Art Brasov organizeaza o dubla lansare de carte: “Haiku-uri pre limba romanului” de George Puscariu si “Reintoarcere la Schei” de St. A. Banaru.


Lansarile vor fi urmate de o seara de poezie la care vor fi invitati poetii : Claudiu Mitan, Ecaterina Pavel, Adrian Lesenciuc, Dan Moruzi, Adrian Munteanu, Mircea Doreanu, Mircea Brenciu


Ora 17.00 – Revista “Astra” Brasov si Asezamantul Cultural “Miron Cristea” Miercurea Ciuc organizeaza o seara de poezie. Participa: Nicolae Stoie, Claudiu Mitan, Ionel Siomta, Daniel Dragan, Sorin Basangeac si Doru Munteanu.


?


?


?


?


Vineri , 14 martie 2008


Ora 17.00 – Revista “Astra” Brasov si Centrul Cultural “Arcus” organizeaza o seara de poezie.


Participa: Petre Tanasoaica, Doru Munteanu, A. I. Brumaru, Ion Popescu Topolog si Dan Manolachescu.


?


De asemenea, in cadrul acestui eveniment, Asociatia “Libris Cultural” Brasov si Gazeta de Transilvania – scriitorul Eduard Huidan, organizeaza la Brasov, in perioada 10 – 15 martie 2008, Concursul de Poezie Contemporana : “Primavara Poetilor/Le Printemps des Poètes ”.


Decernarea premiilor va avea loc la Libraria “St.O.Iosif”, sambata, 15 martie 2008, ora 13.00.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.