Festivalul Filmului Francez la Bucuresti

Festivalul Filmului Francez la Bucuresti

0 90

Intre 5 si 11 decembrie va avea loc Festivalul Filmului Francez, care va aduce la Bucuresti peste 50 de filme: avanpremiere, pelicule incluse in programul care celebreaza cea de-a 40-a aniversare a sectiunii Quinzaine des Realisateurs, „In clasa” de Laurent Cantet, distins cu Palme d’Or, dar si o lectie de cinematografie cu Lucian Pintilie.
Organizatorii au anuntat ca festivalul va fi deschis cu proiecita, in avanpremiera, a filmului „Mesrine: L’instinct de mort”, in regia lui Jean-Francois Richet, cu Vincent Cassel in rol principal. Proiectia de gala va avea loc vineri, la Cinema Pro, in prezenta delegatului general al Quinzaine des Realisateurs, Olivier Pere, a producatorului Albert Serra si a actritei Lolita Chammah. Filmul care va fi proiectat in inchiderea festivalului este „Mes stars et moi”, de Laetitia Colombani. Ziua de sambata este dedicata aniversarii Quinzaine des Realisateurs si incepe cu „40X15”, un documentar dedicat sectiunii festivalului de pe Croazeta, semnat Olivier Jahan, urmat de dezbaterea „Viitorul filmului de autor in Europa si in lume”. Dezbaterea va fi urmata de omagiul adus lui Lucian Pintilie, la care va asista regizorul.
Directorul adjunct al Institutului Francez din Bucuresti, Didier Montagne, a declarat ca, la cererea regizorului, nu va fi proiectat filmul „Reconstituirea”, ci „Niki si Flo”, dupa care Pintilie va tine o micã lectie de cinema, in cadrul careia va vorbi publicului despre lucrurile care il inspira si despre alegerile sale ca regizor.
Montagne a declarat ca Bucurestiul s-a numarat printre cele patru orase unde Quinzaine des Realisateurs celebreaza 40 de ani, alaturi de Londra, Buenos Aires si Seul, deoarece in cadrul sectiunii s-au remarcat numerosi regizori romani

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.