Festivalul de Film Da KINO

Festivalul de Film Da KINO

0 116

La Complexul Auditorium al Muzeului National de Arta a Romaniei, vor putea fi vazute, timp de cinci zile, cat dureaza festivalul de film DaKINO, aproape 100 de filme.


In perioada 20-24 noiembrie, vor fi proiectate pelicule din Franta, Finlanda, Romania, Anglia, Israel, Spania, Scotia sau Mexic.


“Beowulf”, cu Anthony Hopkins, John Malkovich si Angelina Jolie, si „Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford”, cu Brad Pitt si Casey Afflek, vor deschide, marti, cea de-a XVII-a editie a Festivalului de film DaKINO.


?


In prima zi de DaKINO vor fi prezentate 16 productii din Sectiunea Fictiune, printre care documentarele romanesti „Valuri” de Adrian Sitaru, „Carne”, de Miruna Boruzescu, si „Amatorul”, de Marian Crisan. Ziua de miercuri aduce filmele romanesti „Postasul ungur”, in regia lui Florin Mihai, si „Pot s-asa ceva”, de Paul Ionescu-Ballo (la sectiunea Documentar), „Datorie” de Vlad Trandafir si „Spin” de Alina Ciocarlie (sectiunea Fictiune).


In ceea ce priveste oaspetii veniti din strainatate, DaKINO a fost un trendsetter, incantandu-si publicul cu cineastii cei mai cunoscuti ai perioadei : Costa Gavras, Bertrand Tavernier, Charlotte Rampling, Giuliano Gemma, Cristopher Lambert, Emir Kusturica, Goran Bregovic, Anthony Minghella si multi altii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.