Festivalul Cetatilor la Rupea

Festivalul Cetatilor la Rupea

0 187

Consiliul Judetean Brasov,?impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Casa de Cultura? Rupea si Primaria Rupea, organizeaza in data ?de 30 septembrie 2007, incepand cu orele 10.00, FESTIVALUL CETATILOR LA RUPEA.?


?


Reinvierea traditiilor populare


La Festivalul Cetatilor participa localitatile care au avut statut de cetate sau care au pe teritoriul lor cetati vechi ce au jucat un rol important in viata economica , sociala si culturala. Prin organizarea acestei actiuni culturale se urmareste, readucerea in viata contemporana, a traditiei si obiceiurilor populare, care au avut o contributie majora in viata sociala influentand progresul localitatilor respective.


Cu aceasta ocazie va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul Cerbul Carpatin din Brasov, Taraful Tara Barsei si solista Claudia Miritescu, Ansamblul Magura din Codlea, Ansamblul Fagarasul, Ansamblul Floare de Colt din Zarnesti, Ansamblurile Casei de Cultura din Rupea, Ansamblurile Romanasul si Purtata din jud. Mures,. Invitati speciali Dinu Iancu Salajanu, Stefan Cigu, Matilda Pascal Cojocarita si instrumentistii Gheorghita Radu si Dumintru Farcas. Manifestarile se vor incheia cu recitalurile formatiilor PROLOG si SEMNAL M.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.