Festival International de Foarte Scurt Metraj la Brasov

Festival International de Foarte Scurt Metraj la Brasov

0 78

A 13-a editie a Festivalului International de Foarte Scurt Metraj Tres Courts va avea loc din 6 in 8 mai 2011 in Franta, Romania si in intreaga lume.
In Brasov festivalul se va desfasura la Centrul Cultural „Reduta”, vineri, 6 mai, de la ora 14:00.
Unic in lume, acest festival promoveaza filmele de foarte scurt metraj, de maxim 3 minute, realizate de profesionisti confirmati sau de talente inca nedescoperite, uneori cu mijloace derizorii.
Aceasta nu il impiedica insa sa fie un eveniment mondial inovator, care aduce in atentia publicului numeroase tinere talente si promoveaza diversitatea culturala, de la Paris la Singapore, trecand prin Cluj-Napoca, Rio, Tel Aviv si Ramallah.
Anul acesta mai multe orase noi s-au alaturat retelei, precum Bratislava, Bistrita sau Sighisoara.
Aceasta forma cinematografica XXS, accesibila unui public foarte larg, permite descoperirea de noi talente de pe tot intinsul lumii. Ea se preteaza unei difuzari foarte largi, pe toate suporturile : de la telefonul mobil la marele ecran, trecand prin televiziune si internet.
Competitia internationala compusa din 46 de foarte scurt metraje este difuzata simultan in intreaga lume (aproape 70 de orase participante din 15 tari). Timp de 3 zile, fiecare tara organizeaza, in functie de preferinte, alte proiectii care pot pune in valoare talentele locale prin intermediul unor selectii proprii de filme. Mai mult decat atat, publicul poate vota filmele preferate.
Festivalul international Très Courts propune o selectie internationala in competitie, regrupand 46 de filme din 17 tari. Toate respecta aceeasi regula : nu depasesc 3 minute (fara generic). Toate genurile sunt prezente : fictiune, animatie, documentar, experimental.
Astfel, spectatorii din Romania vor putea sa descopere 20 de foarte scurt metraje realizate de tineri regizori romani. Aceste filme au fost selectionate din peste o suta de productii primite de echipa festivalului din toate colturile Romaniei. Ele vor fi in competitie pentru premiile oferite de Orange, sponsor al festivalului in tara noastra.
In tara noastra, difuzarea festivalului se bazeaza in mare parte pe reteaua culturala a Ambasadei Frantei : Centrele culturale franceze din Cluj, Iasi si Timisoara, Aliantele franceze din Pitesti si Brasov, precum si Institutul francez de la Bucuresti.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.