Festival International al Artelor din Tarile Vecine, la Brasov

Festival International al Artelor din Tarile Vecine, la Brasov

0 61

Timp de trei zile, in perioada 6-9 septembrie 2007, orasul nostru va fi gazda primei editii a Festivalului International al Artelor din Tarile Vecine Romaniei „Garofita Pietrei Craiului”. Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale si Centrul Cultural Reduta. Locatiile in care se vor desfasura spectacole sunt diferite: Centrul Cultural Reduta, Piata Sfatului, Poiana Brasov, Bran si Prejmer.


Prima editie a festivalului se va bucura de participarea a zece formatii artistice din sapte tari: Ungaria, Bosnia-Hertegovina, Turcia, Grecia, Bulgaria, Serbia si Romania. Romania va fi reprezentata de ansamblul folcloric aroman „Dor“ din Sarighiol de Deal (judetul Tulcea), Ansamblul de dansuri „Molodti“ al rusilor lipoveni (judetul Tulcea) si Ansamblul „Poienita“ al Centrului Cultural „Reduta“.


Pentru anii urmatori se intentioneaza organizarea de manifestari similare, dar in alte domenii culturale. De exemplu, pentru editia din 2008, se pregateste un festival coral al tarilor vecine, urmand ca in 2009 sa fie organizat un festival de teatru sau muzica culta.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.