Festival de film documentar la Cluj

Festival de film documentar la Cluj

0 189

In perioada 7-8 mai, Clujul va gazdui pentru prima data Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului – „One World”. Sub motto-ul „Gandeste cu capul tau” („Think for yourself”) festivalul este dedicat drepturilor omului si initiat de Vaclav Havel in anul 1999.
One World a ajuns in tara noastra in anul 2008, in Bucuresti. Festivalul isi propune sa prezinte informatii echilibrate si complexe despre problemele de incalcare a drepturilor omului si ofera sansa unei intelegeri a conexiunilor dintre politica externa si problemele sociale. In ultimii 10 ani Festivalul „One World” a devenit cel mai mare eveniment de acest fel din Europa si s-a extins in orase precum Bruxelles, Madrid, New York si Kiev.
Joi de la ora 18 la Victoria Cinecafe va rula filmul „Burma Vj” in care aproximativ 30 de reporteri birmanezi (Vocea Democratica a Birmaniei) filmeaza in secret abuzurile din tara lor. De la ora 20 se va putea viziona filmul „Rene”. Camera urmsreste calatoria sa lipsita de speranta, intre inchisoare si scurtele perioade petrecute inafara zidurilor. Vineri de la ora 16 va rula „Charging the Rhino” in care multipremiatul Simcha Jacobovici prezinta o exploatare personala si complexa in cele mai intundecate momente ale istoriei familiei sale romane. De la ora 18 este filmul „Testimony” care prezinta povestea lui Rãzvan Georgescu, regizorul filmului, care fiind diagnosticat cu o tumoare pe creier decide sa intreprinda o calatorie. In ultima zi a festivalului, sambata, va putea fi vizionat filmul „All white in Barking” de la ora 18 prin care se face o calatorie in comunitatile londoneze Barking si Dagenham, zone care inregistreaza unul dintre cele mai mari nivele ale imigratiei in tara. De la ora 20 va rula „Apocalipsa dupa soferi”, un documentar despre circulatia din Bucuresti si despre urmarile pe care le poatea avea violenta in trafic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.