FestCO si-a stabilit laureatii

FestCO si-a stabilit laureatii

0 65

Gala Festivalului Comediei Romanesti – festCO si-a stabilit laureatii. Si se pare ca marele castigator al editiei din acest an ramane marele dramaturg roman Eugen Ionescu. Piesele acestuia, puse in scena de regizori din tara si din strainatate, au resuit sa-si adjudece mare parte a premiilor.
Astfel, spectacolul „Ionesco – cinci piese scurte”, de Eugène Ionescu, in regia lui Alexandru Dabija, a obtinut premiul pentru cel mai bun spectacol, iar Gianina Carbunariu a obtinut premiul pentru regie, cu „Sado-Maso Blues Bar”.
O alta piesa scrisa de Eugène Ionesco, „Lectia”, in regia lui Max Lewendel (Icarus Theatre Company Londra, Marea Britanie), a castigat Premiul special al juriului.
Premiul pentru performanta trupei a fost acordat companiei Blue Raincoat din Irlanda, pentru spectacolele „Scaunele” si „Cantareata cheala” de Eugène Ionesco, in regia Niall Henry.
Adrian Titieni a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru rolul Alexandru Andronic din „Ultima ora” de Mihail Sebastian (Teatrul „Sica Alexandrescu” Brasov), in timp ce premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal a revenit lui Amy Loughton pentru „Eleva” din „Lectia” de Eugène Ionesco, regia Max Lewendel (Icarus Theatre Collective, Londra, Marea Britanie).
Totodata, premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar a revenit lui Gheorghe Ifrim pentru „Ghita Pristanda” din „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale, in regia lui Doru Ana (Teatrul Bulandra, Bucuresti), iar premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar – Ada Navrot, pentru „D-na Sava” din „Fii cuminte Cristofor!” de Aurel Baranga, regia Diana Lupescu (Teatrul „George Ciprian” Buzau).
Juriul sectiunii oficiale a fost format din Dan C. Mihailescu, Ileana Lucaciu, Crina Muresan, Puiu Antemir si Radu Nica.
La Gala de Premiere, Tamara Buciuceanu Botez a primit premiul de excelenta din partea organizatorilor, acesta fiindu-i inmanat de Horatiu Malaele, alaturi de George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.