Fertilizari in vitro gratuite

Fertilizari in vitro gratuite

0 59

Programul de fertilizare in vitro si embriotransfer, lansat in iunie, a fost un succes. In cele opt clinici din tara, care deruleaza programul, s-au efectuat 171 de proceduri de fertirizare in vitro.
In conformitate cu articolul 5 din Ordin ministrului Sanatatii 765/2011, procedurile de fertilizare in vitro, reprezentand procedurile de prelevare a ovocitelor prin punctie foliculara, recoltare a spermei si procesarea acesteia, inseminare a ovocitelor, transferul embrionar si monitorizarea evolutiei cazului pana in saptamana a 13-a de sarcina inclusiv, sunt gratuite, fiind achitate de catre Ministerul Sanatatii din fondurile alocate programului.
Pana la inceputul acestei luni, 761 de cupluri din tara s-au inscris in acest program, 579 de dosare fiind acceptate. La Brasov, pana in luna octombrie, 24 de cupluri si-au depus dosarul pentru acest program, doar unul singur fiind respins, iar in cazul a 6 cupluri incepand procedurile de fertilizare. Programul lansat anul acesta de Ministerul Sanatatii are un buget
de 4 milioane de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.