Ferrari se ecologizeaza

Ferrari se ecologizeaza

0 57

Ferrari se updateaza si se incadreaza noilor norme mondiale privind limitarea surselor de poluare, incercand sa reduca pe cat posibil emisiile de dioxid de carbon ale masinilor produse.
Vestitul producator Italian intentioneaza comercializarea unui automobile hibrid care va utliza motoare turbo.
Potrivit sefului Ferrari, Luca di Montezemolo, citat de publicatia germana Welt am Sonntag, informatie preluata de motorautorithy.com, pana in 2012, emisiile de dioxid de carbon ale automobilelor Ferrari vor scadea cu 40% fata de nivelul actual, pentru atingerea acestui obiectiv fiind utilizate materiale mai usoare la constructia masinilor, ceea ce inseamna consum mai redus de carburant si emisii mai scazute.
„Lucram la un Ferrari care sa utilizeze surse alternative de energie, bazat pe ceea ce facem in prezent in Formula 1”, a spus di Montezemolo.
Masina Ferrari hibrid va folosi sistemul KERS (Kinetic Energy Recycling System) care are drept caracteristica fundamentala recuperarea energiie degajate la franare. Automobilul este asteptat sa apara pe piata in anul 2015.
Producatorul italian ar putea alege sa treaca la motoare mai mici si mai eficiente, iar motoarele V12 si V8 din prezent ar putea fi inlocuite, macar partial, de motoare V6 supraalimentate prin montarea unei turbine, renuntand asadar la construirea de masini cu motoare conventionale.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.