Femeile, niste balize in cariera lui Traian Basescu

Femeile, niste balize in cariera lui Traian Basescu

0 187

Hotarat lucru, despre Traian Basescu n-o sa se spuna niciodata totul. Indiferent la cate demascari i-a fost supusa fata excesiv de joviala pe care o afiseaza, pe chipul primului om in stat mai ramane lipita cel putin una. E drept ca demascarea cea mare, aia cu flota aparent vanduta armatorilor greci dar despre care adversarii (doar) presupun c-ar naviga linistita sub pavilionul Cotrocenilor, nu s-a produs insa.


Par ca-i cresc natural, din epiderma. Mastile, vreau sa zic. Imediat ce ultima incape sifonata intre ghearele demascacilor de servciu, alta prinde sa creasca pe locul ranii, hlizindu-se la televizor, cu doua taieturi oblic-orientale in dreptul ochilor si una imensa ceva mai jos, care face loc ranjetului prezidential.


Nici prin cabinetele celor mai cautati chirurgi esteticieni, experti in intinderea de riduri si indepartarea de tegumente nedorite, nu raman pe jos, la sfarsitul programului, atatea esantioane de derma cate a lasat presedintele in inclestarile cu oponentii sai. Cea mai recenta ipostaza faciala, oferita scenei de chiriasul Cotroceniului este cea de barbat feroce, mascul alfa al haitei de admiratoare, care navigheaza de ani de zile in siajul lasat de nava amiral. In ciuda rictusului de vesnic chefliu, care a renuntat definitiv sa mai faca victime in tabara femeilor si isi dramuieste in schimb puterile ca sa-i ajunga pana la inchiderea programului, Traian Basescu face figura de mare crai.


Fostul premier Petre Roman, primul mare trofeu infipt de matelotul agresiv in varful catargului, dupa sabordarea corabiei pediste cu ani in urma, a mai fost invins o data de catre fostul tovaras de drum. Petrica cel fara gat, care dadea peste plan productia de hormoni de la fabrica de textile Apaca pe vremea premieratului sau, are de ce sa-l pizmuiasca pe mult mai pocitul Traian. Cred ca doar din pricina agendei incarcate n-a avut timp marinarul sa se ocupe de scandalul chinezoaicelor textiliste de la Bacau. La sarmul pe care il degaja si pe care il dau in vileag ultimele analize ale parcursului sau sinuos in politica, printre recifuri de sirene, presedintele Basescu era in stare sa descinda in mijlocul disperatelor tricoteze si sa le convinga sa reia lucrul pe data. Din armata de orientale smiorcaite, care au hacuit cu cutitul si furculita mitul harniciei si modestiei chinezesti, ar fi facut o flotila mica, dar energica, de penelope cuminti, tricotand de zor in asteptarea stapanului din periplele sale acvatice pe Dambovita.


Natura legaturii misterioase care-l leaga de Elena Udrea, aceasta Circe cu poseta doldora de biletele roz si bilete de banca in culori mai sobre si mai convertibile, trebuie sa mai astepte deschiderea unor arhive si desferecarea unor limbi indiscrete. Nu vom afla curand pentru ce anume parte din anatomia prezidentiala simte blonda planturoasa atractia naucitoare ce-o face sa graviteze constant in jurul Cotroceniului. Trebuie insa ca e vorba de mare seductie, de vreme ce nurlia avocatesa e gata sa-si reprezinte clientul la toate infatisarile, indiferent la ce televiziune sunt ele programate.


Nici duduia Saftoiu, soata insipidului sef al SRI, ajuns in fruntea serviciilor secrete pentru meritele exclusive ale consoartei, nu cracneste cand e vorba de semnarea unei plangeri penale impotriva cate unui personaj devenit stanjenitor pentru presedinte, precum bolovanosul Atanasiu, fost sef al Apararii.


Mona Musca n-a bazait a refuz cand i s-a sugerat sa semneze plangerea impotriva fostului premier Adrian Nastase, considerata primul biletel in razboiul ravaselor, pentru care Basescu a facut o pasiune.


Femeie in toata firea, nitel cam trecuta de vremea aventurilor politice cu miza sexuala, ziarista Rodica Culcer l-a invitat deunazi la masa pe presedintele tarii, chiar in studiourile intime ale televiziunii nationale. Unde i-a servit, timp de o ora si jumatate, diverse preparate de limbi, gatite chiar de gurita ei stafidita, de ma mir ca nu i-a provocat oaspetelui o indigestie acuta.


La atatea victime feminine, plutind ca niste balize in palmaresul sau de craidon, presedintele Basescu se poate considera irevocabil cel mai mare si cel mai urat cuceritor al bataliilor politice de la noi.


Mai ramane ca fosta prima doamna Nina, soata lui Ion Iliescu, sa apara in presa cu vreo dezvaluire despre somnurile agitate de puciuri si mineriade ale consortului, ca galeria de cuceriri a matrozului de la Cotroceni poate fi considerata completa.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.