După o vacanţă agitată, FC Braşov şi-a reluat pregătirile, în vederea viitorului sezon, care va începe în luna februarie. Cu mic, cu mare (juniori şi seniori), echipa ,,stegarilor” s-a adunat la stadionul Tineretului, la chemarea noului antrenor desemnat, Mihai Stere. Acesta este ajutat de jucătorul Mugurel Buga, care va fi ,,secund”, în timp ce Andrei Şanta va antrena portarii, iar Luci Nicolau va fi preparator fizic. Cu această echipă tehnică, conducerea tehnică vizează revenirea în primul eşalon, obictiv fixat încă din debutul campionatului. A surprins înlocuirea unui antrenor la care s-a apelat ori de câte ori a fost nevoie, Adi Szabo, cu un altul, fără licenţă, dar călit ca fotbalist în luptele grele de pe teren, chiar şi la FC Braşov, Mihai Stere. Acesta a fost antrenor secund şi la debutul ediţiei, când ,,principal” era Cosmin Bodea şi la finalul sezonuloui de toamnă, când l-a ajutat pe Szabo.

La reunirea lotului au fost prezenţi 17 jucători : Tănase, Căucă, Mutu, portari, David, Codoban, Istrofor, Rusu, Matei, Poverlovici, Vlad Munteanu, Avram, Moraru, Pamfile, H. Popa, Hlinca, Buga şi Ene, jucători de câmp. Au plecat : Puţanu, Mareş, Perju şi Grogoruţă, care şi-au reziliat contractele, iar Olteanu, tânărul jucător remarcat în sezonul trecut, cochetează cu Dinamo…La capitolul ,,veniri”, situaţia este confuză, din moment de noul antrenor principal, Mihai Stere a precizat că lista cu numele jucătorilor doriţi la FC Braşov este…în seif! Se aude totuşi că Patrik Petre, cunoscutul foarte tânăr jucător de la Dinamo ar fi o posibilă ţintă. Trebuie menţionat că disponibilizarea a doi juniori titulari, Mareş şi Perju, impune găsirea rapidă a unor înlocuitori, ţinând cont de obigativitatea ca pe timpul meciurilor din echipă să facă parte doi juniori.

Căpitanul Andrei Poverlovici a declarat la reunire : ,, Plecăm la drum cu noul antrenor şi cu acelaşi gînd, de a promova. Îl cunoaştem pe Mihai Stere, el a fost şi antrenor secund în prima parte a sezonului, cu cîţiva dintre noi a şi jucat în anii trecuţi. Noi ne dorim să-l ajutăm şi totodată să ne ajutăm şi pe noi. Fiecare meci va fi dificil, va fi un program foarte greu. Cred că putem termina pe primul loc”

 După reunirea lotului, echipa braşoveană va efectua un cantonament de pregătire fizică în Poiana Braşov, apoi vor urma meciurile amicale. Startul sezonului oficial de primăvară este fixat la 27 februarie, cu un meci infernal, în deplasare, cu UTA Bătrâna Doamnă. După 18 etape disputate, FC Braşov se află pe locul 5 în clasamentul seriei a II-a, cu 31 de puncte.

 

Dorin Duşa

 

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.