Meciul ultimei şanse pentru FC Braşov s-a disputat pe stadionul Tineretului, în faţa a şase mii de spectatori, care aşteptau o victorie a ,,galben-negrilor” în faţa Stelei, în tentativa lor de a se salva de la retrogradare. Şi cum începuse partida, se părea că echipa braşoveană îşi va vinde scump pielea. Aşa a şi fost, mai cu seamă că FC Braşov a deschis repede scorul, atunci când mingea şutată de Juric a fost deviată în proprie plasă de Toşca (min. 10, 1-0!). Peste alte zece minute, FC Steaua a egalat, prin reuşita lui Tănase, care a surprins apărarea braşoveană. Echipa de sub Tâmpa a crezut în continuare în şansa ei şi a dat o nouă lovitură , în min. 30, prin golul lui Ţâră, care a pornit vijelios spre careu, şi-a depăşit adversarii şi, din careu, a înscris pe jos, în colţul lung (2-1). Ce folos însă, pentru că în repriza secundă totul s-a dat peste cap, inclusiv scorul. Echipa braşoveană a făcut falimentar pasul înapoi, mult prea devreme…Mai mult, Bencun a ratat o ocazie rarisimă, singur cu portarul! Şi cum ocaziile ratate se răzbună, a venit egalarea, după o fază în care mingea a circulat pe traseul Tănase – Stanciu – Rusescu, iar ultimul a marcat ca la antrenament (2-2, min. 69). Şi cum FC Braşov îşi cam epuizase energia şi inspiraţia, FC Steaua a întors rezultatul în min. 77, când portarul Mutu a respins exact la Rusescu, iar acesta nu a greşit nici a doua oară : 2-3! A fost un rezultat nedrept pentru FC Braşov, ai cărei fani regretă alte două meciuri pierdute în acest sezon, cu Ceahlăul şi cu Botoşani, ambele acasă, partide care, practic, au ,,îngropat” echipa…fc bv 112

FC Braşov: Mutu – L. Goian (Zlomislic), Novakovic, Leko, Novak – M. Constantinescu , Aganovic, Juric, Bencun, G. Ganea (Petriş) – Ţâră (L. Ganea)

,,Cred că sunt puţine de spus, pentru că este frustrant să conduci FC Steaua de două ori şi apoi să pierzi. Să nu uităm că am avut şi alte situaţii clare, care ratate au dus la pierderea jocului şi, probabil, la anularea şanselor de a rămâne în prima ligă. Cred că am jucat curajos, că am corespuns jocului şi ritmului, dar n-a fost suficient. Aş dori să jucăm în continuare bine şi, dacă ar fi să ieşim de pe prima scenă, să ieşim cu fruntea sus”, a declarat antrenorul braşovean Adrian Szabo.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.