Farmacom distribuie medicamente compensate

Farmacom distribuie medicamente compensate

0 207

Incepand cu data de 4 ianuarie, farmaciile din reteaua “Farmacom” elibereaza retete gratuite si compensate. Deocamdata se sta la coada in jur de 30-45 de minute pentru a primi o reteta, dar farmacistii estimeaza ca in zilele urmatoare situatia se va reglementa, iar cozile vor disparea. Imbulzeala de acum se datoreaza faptului ca incepand de prin 18-20 decembrie multe dintre farmacii au incetat sa dea compensate si ?bolnavii au ramas in pana de medicamente.


In afara de cozi, in aceste zile mai apare o problema: unii medici de familie, putini ce-i drept, inca nu au incheiat contracte cu Casa de Asigurari de Sanatate si in aceste cazuri retetele nu pot fi onorate, intrucat programul de calculator nu recunoaste medicul. Cei care se afla intr-o astfel de situatie sunt sfatuiti sa mai astepte o zi – doua, pana se vor inregistra noile contracte.


Cei care nu se grabesc si care mai au tratament pot astepta linistiti pana saptamana viitoare cand isi vor obtine medicamentele fara cozi si alte incidente. Farmacistii din reteaua Farmacom ne asigura ca se vor onora in continuare retetele compensate, procesul fiind abia la inceput.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.