Farmacistii brasoveni demascheaza CAS-ul

Farmacistii brasoveni demascheaza CAS-ul

0 79

Farmacistii se afla intr-o situatie critica, dat fiind ca fondurile alocate de CAS nu au mai fost platite de luni de zile si ei se afla acum in imposibilitatea de a mai elibera bolnavilor retete gratuite sau compensate.
Pentru ca oamenii vin frustrati si se plang la ghiseele acestora, farmacistii din Brasov au decis sa demascheze adevaratul motiv pentru care aceasta situatie de criza are loc.
Asadar, farmaciile din judetul Brasov au luat hotararea de a amplasa afise cu inscriptia „Colegiul Farmacistilor din Romania va informeaza ca aceasta farmacie nu a fost platita de Casa de Asigurari de Sanatate de 258 de zile”.
Farmacistii vor ca oamenii sa inteleaga ca lipsa unor medicamente este cauzata de neachitarea banilor de catre CAS.
Ultimii bani platiti de CAS au acoperit datoriile pentru luna noiembrie 2009, pentru retetele compensate si gratuite.
Farmaciile din Targu Mures proteasteaza si ele impotriva Casei de Asigurari de Sanatate Mures din cauza intarzierilor in decontarea contravalorii medicamentelor gratuite si compensate pacientilor pe baza de retete, in acelasi fel.
In fata fiecarei farmacii este afisat in aceasta perioada cate un banner pe care este notat numarul zilelor de intarziere pe care le are CAS Mures fata de farmacii.
Presedintele Colegiului Farmacistilor Mures, Iustina Vas, a declarat pentru citynews.ro ca unele farmacii sunt neplatite chiar si de 350 de zile. „Colegiul Farmacistilor nu tine evidenta sumelor. Noi venim sa aratam de cat timp nu au fost achitati banii. Datoriile sunt diferite de la o farmacie la alta. Statul are intarzieri la plata si nu plateste penalitati. Asta este cea mai mare escrocherie. Un cetatean daca intarzie sa isi plateasca taxele, i se impun penalitati”, a declarat Iustina Vas.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.