Familiile hocheistilor brasoveni au fost amenintate

Familiile hocheistilor brasoveni au fost amenintate

0 92
Amenintari de tip mafiot la adresa hocheistilor brasoveni nascuti in Harghita! Dupa partida pierduta miercuri seara la Miercurea Ciuc, mai multi jucatori ai Coronei i s-au plans antrenorului suedez al formatiei de sub Tampa ca familiile le-au fost amenintate. Cativa suporteri fanatici ai HSC Miercurea Ciuc au mers la familiile jucatorilor brasoveni nascuti in Harghita si le-au amenintat ca daca nepotii sau copiii lor vor juca impotriva Ciucului, viata le este in pericol. Greg Lindqvist spune ca a aflat de la jucatorii sai ca aceeasi situatie a existat si in sezonul precedent, incat antrenorului brasovenilor i se pare ca este vorba de ceva organizat.
Hocheiul este viata multora dintre locuitorii din judetul Harghita. Drept dovada, aproape toti componentii echipei nationale sunt nascuti in aceasta zona, HSC Miercurea Ciuc este campioana ultimilor 6 ani si cei mai multi tineri aleg acest sport, chiar in detrimentul fotbalului. Pasiunea pentru sportul cu crosa a fost intinata insa de manifestarile unora dintre suporterii formatiei campioane. Jucatorii de la Corona Brasov nascuti la Miercurea Ciuc i s-au plans antrenorului Greg Lindqvist ca familiile – parinti si bunici – le sunt amenintate ca daca vor evolua impotriva Ciucului, vor avea de suferit.
Greg Lindqvist, antrenorul Coronei Brasov, spune ca incidentul depaseste orice imaginatie, este o situatie intalnita doar la clanurile mafiote. „Am activat 25 de ani in 9 tari si pana acum nu am mai auzit asa ceva. Este vorba de minti bolnave. Nu mi-am imaginat vreodata ca oameni din Romania vor ameninta familiile jucatorilor mei. Nu gasesc cuvinte sa descriu situatia”, a spus Lindqvist la conferinta de presa de ieri.
Suedezul este stupefiat de cele relatate de elevii sai si isi aminteste de amenintari pe facebook la adresa jucatorilor in timpul sezonului, dar cele la adresa familiilor intrec orice limita. La Brasov, suporterii ciucanilor nu au nevoie nici macar de cordon de forte de ordine, pe cand la Miercurea Ciuc se mai gasesc unii care arunca cu scaune dupa reprezentantii mass-media din Brasov si nici nu se pune problema ca galeria de sub Tampa sa circule libera, asa cum o fac ciucanii la Brasov. In aceste conditii, antrenorului si sportivilor brasoveni le este greu sa joace finala.
Conducerea clubului HSC Miercurea Ciuc condamna si ea astfel de practici, iar presedintele clubului crede ca politia trebuie sa-si faca datoria in astfel de situatii.
Laszlo Hodos, presedintele HSC Miercurea Ciuc, spune ca exista jucatori ciucani care au evoluat pentru Corona si s-au intors acasa si nu exclude ca pe viitor sa se mai intample asa. In aceste conditii, este si mai greu de inteles cum pot unii suporteri fanatici sa ameninte familiile unor jucatori care pot oricand sa evolueze pentru favoritii lor. HSC Miercurea Ciuc si Corona Brasov joaca finala campionatului national pentru al treilea an consecutiv. Dupa patru partide, harghitenii conduc cu 3-1.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.