Familia voleiului s-a reunit din nou la Vulcan

Familia voleiului s-a reunit din nou la Vulcan

0 533

A devenit o tradiţie ca, an de an, familia voleiului să se reunească în comunaVulcan, la iniţiativa cunoscutului fost arbitru Cornel Maniţiu, la proprietatea acestuia. Dealtfel, în fiecare an, sunt …valuri de reuniuni de suflet, având în vedere că voleiul are mereu ce marca şi ce sărbători. De data aceasta, la mijloc de iunie, foşti jucători şi arbitri, actuali antrenori şi slujitori pe tărâmul acestui sport, au descins la Vulcan, pentru a-l sărbători pe antrenorul emerit Tănase Tănase, la împlinirea a nouă decenii de viaţă! A fost multă lume bună, au fost depănate amintiri nu oriunde, ci în jurul unui fileu de volei, amplasat în grădina inimosului organizator,Cornel Maniţiu. Tănase Tănase a primit o Cupă, din partea celor prezenţi, ca simbol al preţuirii celor care nu uită de realizările remarcabile ale antrenorului emerit Tănase Tănase. Sărbătoritul se poate lăuda cu un record greu de egalat : a fost prezent pe bancă tehnică, în calitate de antrenor, la aproape 2400 de meciuri, inclusiv la partide ale echipei naţionale a României. De asemenea, a format şi a pregătit jucători pentru echipa naţională a României, doi dintre ei, Gheorghe Ferariu şi Aurel Drăgan, fiind prezenţi la reuniunea de la Vulcan. Dealtfel, Aurel Drăgan i-a înmânat sărbătoritului Cupa, în cadrul unui moment emoţionant, al amintirilor , care i-a avut în prim plan pe fostul antrenor al echipei naţionale,Tănase Tănase şi pe fostul căpitan al reprezentativei, Aurel Drăgan, în anii 1970-1975, ani de glorie pentru voleiul românesc! A fost o întoarcere în timp, o rememorare a unor vremuri trecute, dar de neuitat…

,,I-am urat lui nea Tică, mai în glumă, mai în serios, să îl putem aniversa, atunci când cel mai tânăr dintre noi, va împlini vârsta de 90 de ani!”, a spus Aurel Drăgan.

Mai trebuie precizat faptul că recordurile greu de egalat ale antrenorului emerit Tănase Tănase sunt multe şi cu multiple semnificaţii. Mai amintim două dintre ele:

Antrenorul emerit Tănase Tănase înoată zilnic în Bazonul Olimpic Braşov, distanţa parcursă, la fiecare astfel de reuniune, fiind 1000 metri!

La aniversarea împlinirii a 90 de ani de viaţă, pe 28 mai, a avut invitaţi sportivi din trei generaţii : fosti sportivi, care au trecut de 40, 60 şi 80 de ani!

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.