Falsificatori de carti de credit prinsi la Brasov

Falsificatori de carti de credit prinsi la Brasov

0 90

Trei brasoveni au cumparat diferite bunuri in valoare de 30.000 de lei (in banii vechi ar veni 300.000.000 lei) folosind carti de credit si alte documente false.

Politistii Seviciului de Investigare a Fraudelor au aflat de existenta unui brasovean care falsific documente necesare pentru obtinerii unor credite bancare. Politistii au efectuat, in urma cu cateva zile, doua perchezitii la domiciliul unui anume Ovidiu C., in varsta de 26 de ani, situat pe strada Carpatilor, si la o alta locuinta a acestuia, inchiriata pe strada Mihai Viteazu.

„Au fost gasite doua unitati centrale, un laptop, o imprimanta, un dispozitiv de plastifiere, mai multe topuri de folii de plastic, lampa ultraviolete, stampile cu denumirea unor societati comerciale, litere tip matrite pentru formarea cuvintelor, carnete de munca, adeverinte de salariu, CD-uri care cuprind lista cu societatile comerciale din Brasov, un suport de stampile din plastic, diferite inscrisuri sub semnatura privata si coli tip carton folosite la contrafacerea de carti de identitate si diplome de bacalaureat, trei acte de identitate contrafacute, un pistol cu 14 bile de cauciuc, un televizor LCD si un sistem home-cinema”, a declarat purtatorul de cuvant al IJP Brasov, comisar-sef Liviu Naghi.

Astfel s-a putut stabili ca, in incinta locuintei inchiriate, Ovidiu C. falsifica documente precum carti de identitate, adeverinte de salariu, fise fiscale, facturi de utilitati, carnete de munca, toate actele necesare pentru obtinerea unor carduri de credit false. Cu ajutorul acestora, prezumtivul infractor si alti doi complici, George M., 22 de ani, si Alexandru B., 29 de ani, a reusit ca, in perioada mai – iunie 2009, sa cumpere bunuri in valoare de 30.000 de lei.
Cei trei achizitionau produsele de la cinci magazine diferite – nu le putem numi – dupa care le vindeau mai departe, se intelege ca la preturi mai mici, numai sa se duca.
Ovidiu C. si George M. au fost retinuti si au fost prezentati vineri instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, iar Alexandru B. va fi cercetat in stare de libertate, toti trei fiind invinuiti de savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea, uz de fals si inselaciune.
In plus, Ovidiu C. este anchetat si pentru detinerea ilegala a armei.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au reusit, in plus, sa depisteze, la iesirea dintr-un hipermarket, doi barbati care cumparasera un televizor si un laptop, in valoare de 6.000 de lei, folosind un card de credit fals. Astfel, Octavian V., in varsta de 31 de ani, si Valentin R., de 50 de ani, au fost retinuti pentru cercetari Instanta de judecata a hotarat, insa, ca brasovenii sa fie cercetati in stare de libertate sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si inselaciune, probabil acestia doi fiind si ei in legatura cu falsificatorul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.